Вчені: дві чашки кави в день допоможуть врятуватися від раку печінки

Дослідження показало, що любителі кави на 38% рідше хворіють на рак печінки ніж ті, хто п’є каву рідко або взагалі її не вживає.

Кава поки залишається спірним напоєм, безумовна користь чи шкода якого не є доведеними. Але існує багато цікавих висновків, отриманих під час досліджень. Наприклад, кава є профілактичним засобом від хвороб Паркінсона й деменції. За рахунок того, що кофеїн прискорює обмінні процеси в організмі, він допомагає боротися із зайвою вагою. Крім того, кава містить багато антиоксидантів, допомагаючи вивести з організму токсини і зайву вологу.

А недавно в виданні MedicalXpress була опублікована стаття групи вчених з декількох провідних наукових центрів Австралії. Грунтуючись на результатах численних досліджень, фахівці знайшли й інші аргументи на користь того, що кава корисна для здоров’я. Одне з найбільш вражаючих відкриттів полягає в тому, що цей напій істотно допомагає знизити ризик розвитку раку печінки. Висновки були зроблені на основі опитування хворих на рак печінки в 2016 році і аналізі їх медичних даних.

Як виявилося, вживання двох або трьох чашок кави в день знижує ризик розвитку раку печінки на 38%, а ризик померти від цієї недуги знижується на 46% в порівнянні з тими, хто п’є менше однієї чашки кави в день. При цьому чотири і більше чашки кави в день знижують ризик розвитку раку печінки на 41%, а шанси померти від цього онкологічного захворювання зменшуються на 71%.

Разом з тим наголошується, що велика кількість кави все ж може завдати шкоди людям з деякими захворюваннями, тому вчені рекомендують створити препарат, здатний дати той же ефект, не несучи в собі при цьому пов’язані з кавою ризики.

Читайте також: Фахівці розповіли, як кава впливає на тривалість життя

Поділись


Новини партнерів