Як темний шоколад допомагає схуднути

Ніщо не може покращити важкий день так, як шматочок шоколаду. Його насичений смак та текстура зробили його улюбленим смаколиком мільйонів людей у всьому світі, а темний шоколад навіть рекомендується вживати, щоб прискорити схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Серед експертів існує думка, що невеликі порції темного шоколаду пришвидшують метаболізм. Крім того, він має широкий спектр корисних властивостей – від підтримання оптимального рівня інсуліну до покращення якості сну.

Таким корисним шоколад робить наявність в ньому антиоксидантів і таких сполук, як  як поліфеноли, флавоноли та катехіни.

Темний шоколад допомагає контролювати рівень інсуліну, а також підвищує чутливість організму до його дії. Дисбаланс інсуліну в організмі може не тільки стати причиною цукрового діабету 2 типу, а і призвести до збільшення ваги.

Також темний шоколад відрізняється високою поживною цінністю. Завдяки цьому він може пригнічувати апетит. Навіть невелика порція шоколаду дасть вам довге відчуття ситості. Дослідження показали, що вживання темного шоколаду знижує рівень греліну, що дозволяє уникнути головного болю, а також пригнічує секрецію гормонів голоду.

Не можна заперечувати той факт, що шоколад може всього за кілька хвилин покращити ваш настрій. Особливо ефективним в цьому плані є саме темний шоколад, який не змішують з різними добавками. Дослідження, яке проводилось на групі жінок, показало, що вживання 40 г шоколаду на тиждень допомагає знизити рівень стресу. Встановлено, що це відбувається через те, що шоколад сприяє вивільненню дофаміну, нейромедіатора, який покращує настрій та знижує рівень тривожності.

Схуднення потребує цілісного підходу, який включає правильне харчування, регулярну фізичну активність та дотримання режиму сну. Дослідження показали, що невелика кількість темного шоколаду перед сном стимулює вивільнення серотоніну, який допомагає швидше заснути та покращити якість сну.

Таким чином, темний шоколад – це надзвичайно корисний продукт, який допомагає покращити психічне здоров’я, стримує голод та покращує якість сну, сприяючи таким чином схудненню. Однак варто пам’ятати, що шоколад доволі калорійний і його споживання у значних кількостях може призвести до збільшення ваги.

Поділись


Новини партнерів