5 овочів з низьким вмістом вуглеводів, які допоможуть вам схуднути

Овочі повинні бути важливою частиною вашого раціону. Вони допомагають схуднути та забезпечують організм різними поживними речовинами, які необхідні для зміцнення загального здоров’я. Ті, хто дотримується популярної зараз дієти з низьким вмістом вуглеводів, часто виключають овочі з раціону, але це велика помилка, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось кілька овочів, які ви можете включити в раціон, якщо дотримуєтесь низьковуглеводної дієти:

Броколі. Цей зелений овоч майже не містить вуглеводів, але містить рослинний білок, вітамін С, фолати, вітамін К1, цинк, залізо та багато іншого. Броколі – це дуже універсальний продукт. Її можна додавати до салатів, макаронів, бутербродів, рагу, тощо.

Болгарський перець. Різнобарвний солодкий перець має не тільки чудовий смак, а і високу поживну цінність. Він містить багато антиоксидантів, серед яких вітаміни А та С. Болгарський перець легко включити у свій раціон і він містить дуже мало вуглеводів.

Шпинат. Шпинат належить до зелених листових овочів і містить багато корисних для здоров’я властивостей. Він практично не містить вуглеводів, зате багатий на калій, магній, залізо, вітаміни А, К та С.

Зелена стручкова квасоля. Хоча вона й належить до бобових, вона відрізняється більш низьким вмістом вуглеводів. При цьому вона має дуже низьку калорійність. Також стручкова квасоля може забезпечити вас фолатами, вітамінами К та С.

Кучерява капуста. Це ще один зелений листовий овоч, який підходить тим, хто дотримується дієти з низьким вмістом вуглеводів. Кучерява капуста допомагає контролювати артеріальний тиск, зменшує ризик захворювань серця та діабету 2 типу. Також вона здатна покращити функцію імунної системи.

Поділись


Новини партнерів