5 прихованих джерел цукру у вашому раціоні

Цукор – це дуже важливий компонент їжі. Він дозволяє нам швидко отримати необхідну енергію і в помірних кількостях корисних для здоров’я. Однак, якщо вживати його забагато, можна швидко та непомітно набрати зайвих кілограмів, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Те, що ви не надто любите солодке і не додаєте цукор у чай та каву, аж ніяк не гарантує, що ви не споживаєте занадто багато цукру. Ось 5 прихованих джерел цукру у вашому раціоні, які можуть вас здивувати:

Кетчуп. Якщо ви один з тих людей, які снідають здоровими продуктами на зразок каші або омлету, але ніяк не можуть скинути вагу, придивіться до соусів, які ви додаєте до цих страв. Кетчуп, який видається невинною добавкою, що покращує смак ваших страв, може містити до 22 г цукру на 100 г продукту.

Фруктовий йогурт. Ароматизований йогурт – це один з найпопулярніших варіантів сніданку та денного перекусу. Традиційно йогурт вважається здоровим продуктом, однак насправді 100 г йогурту з наповнювачем може містити до 14 г цукру.

Фруктовий сік. Між фахівцями точаться дискусії, що ж краще – свіжі фрукти чи фруктові соки. Однак проблема пакетованих соків із магазину полягає не в нестачі клітковини, а в тому, що по суті це навіть не сік. Це ароматизований напій з величезним вмістом цукру. Якщо ви хочете схуднути, вам краще їсти цілі фрукти. Якщо ж ви все-таки хочете соку, приготуйте його самі, а не купуйте в магазині.

Молоко. Молоко містить натуральний цукор, який називається лактоза. Лактоза не шкідлива для нашого організму, однак варто враховувати її наявність, якщо ви намагаєтесь контролювати споживання цукру. В 100 г молока міститься близько 5 г цукру.

Крекери. Багато людей використовують зернові крекери в якості джерела клітковини та інших поживних речовин, не розуміючи при цьому, що крекери також містять багато цукру. 100 г зернових крекерів можуть містити 7-9 г цукру.

Здорова та збалансована дієта дуже важлива для схуднення. Ви повинні вживати якомога більше фруктів та овочів і скоротити до мінімуму продукти швидкого приготування та високооброблених продуктів, оскільки вони зазвичай містять велику кількість цукру.

Поділись


Новини партнерів