Названо чай, який допоможе збільшити тривалість життя

Лемонграс – це високоросла рослина, яку часто використовують для приготування чаю. Якщо залити її окропом, вона надасть напою лимонного аромату та легкого цитрусового смаку. Чай з лемонграсу має багато корисних властивостей, а також він може збільшувати тривалість життя, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Лемонграс містить велику кількість антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали в організмі. Шкоду від дії вільних радикалів пов’язують з багатьма хворобами, включаючи деякі види раку.

За даними Американського коледжу превентивної медицини, лемонграс також виявляє протимікробні властивості.

Дослідники з Ракового центру лікарні Memorial Sloan Kettering, що в Нью Йорку, виявили в лемонграсі дві сполуки, які мають потужні протизапальні властивості – цитраль та гераніол. Ця ж організація заявила, що лемонграс має протиракові властивості.

Науковці заявили: “Лабораторні дослідження показали, що лемонграс може знижувати артеріальний тиск, має протизапальні, антиоксидантні та протиракові властивості”.

Підтверджують те, що лемонграс здатен знизити артеріальний тиск і науковці з університету Швабі, Пакистан. Вони провели експеримент на 72 добровольцях, які пили або зелений чай, або чай з лемонграсу. В тих, хто вживав чай з лемонграсу, знизився і систолічний, і діастолічний артеріальний тиск.

Якщо поєднати ці позитивні для здоров’я ефекти, вони можуть збільшити тривалість життя на кілька років. Щоб приготувати корисний напій, візьміть трохи свіжого або сушеного лемонграсу, залийте його окропом і зачекайте 5 хвилин. Після цього чай потрібно відцідити. Його можна вживати як гарячим, так і холодним.

Поділись


Новини партнерів