Проста вправа, яка допоможе вам жити довше

Ключовими факторами для збільшення тривалості життя є здоровий та збалансований раціон, який включає п’ять порцій фруктів та овочів щодня, а також регулярні фізичні вправи, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Внесення незначних змін у свій спосіб життя та харчування може допомогти вам уникнути ранньої смерті. Найпростіша вправа, яка може додати вам кілька років життя та покращити загальне здоров’я організму – це ходьба.

Дієтолог Ендрю Мерле стверджує, що кожен повинен виділити на піші прогулянки щонайменше годину кожного дня. Він зазначив, що цю годину можна розтягнути на увесь день, приміром на дві прогулянки по 30 хв чи чотири по 15. Але більш ефективною ходьба буде, якщо доповнювати її кардіо-вправами.

Втім, якщо ви не маєте можливості набрати годину ходьби за день, є альтернативи. Навіть 15 хвилин вправ середньої інтенсивності забезпечать вам певні переваги. Кожні додаткові 15 хвилин тренувань щодня знижують ризик передчасної смерті приблизно на 4%. Вони збільшать тривалість вашого життя приблизно на 3 роки.

Регулярні фізичні вправи – це головний аспект, що збільшує тривалість життя людини. Вони на 50% зменшують ризик розвитку діабету та деяких видів раку, а ризик інсульту та ішемічної хвороби серця – на 35%. Тому дорослим людям рекомендується щотижня приділяти вправам середньої інтенсивності принаймні 150 хв.

Поділись


Новини партнерів