5 поширених звичок, через які ми непомітно набираємо вагу

Ваші звички можуть сформувати або ж зламати вас. При чому не тільки з точки зору особистісних якостей, а і з точки зору здоров’я та зовнішнього вигляду, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ожиріння зараз набуває масштабів епідемії у всьому світі, а враховуючи, скільки ризиків воно за собою несе, стає дуже важливо стежити за звичками, які змушують нас набирати вагу.

Хоча втрата ваги в основному пов’язана з харчуванням та рівнем фізичної активності, є величезна кількість дрібниць, які можуть стати вам на заваді. Ось 5 поширених звичок, через які ми непомітно набираємо зайві кілограми:

Ми їмо 2-3 великі порції їжі на день. Одна з найпоширеніших фраз, яку можна почути від людей, що стрімко гладшають, це “я їм зовсім небагато”. Зрештою, приріст ваги залежить не лише від того, скільки ми їмо, а від того, що саме ми вживаємо і як часто. Краще їсти 5 невеликих порцій здорових продуктів на день, ніж два чи три рази на день з’їдати великі порції без дотримання балансу мож білками, жирами та вуглеводами.

Ми переїдаємо. Це, насправді, побічний ефект від першої звички. Якщо між трапезами минає багато часу, ми відчуваємо голод і потяг до нездорових калорійних закусок. Як наслідок, наша вага зростає.

Ми вживаємо забагато цукру. Більшість людей знають, що цукор призводить до набору ваги, але ви здивуєтесь, на скільки швидко можна схуднути, якщо суттєво зменшити його споживання. Особливо це ефективно для тих, хто хоче зменшити відкладення вісцерального жиру. Але для цього недостатньо просто перестати класти цукор у ранкову каву. Потрібно ретельно перевіряти вміст доданого цукру у всіх продуктах, які ми купуємо. Пам’ятайте, його кладуть не тільки в солодощі.

Ми ведемо сидячий спосіб життя. Звісно, зараз такий період, коли краще не проводити багато часу в людних місцях. Та все одно потрібно розуміти, що нестача фізичної активності неминуче позначиться на нашому здоров’ї. Фізичні вправи, навіть якщо вони найпростіші і виконуються вдома, дуже важливі для підтримання форми.

Ми постійно перебуваємо в стресі. Стрес може стати причиною збільшення ваги, хоч цей зв’язок і неочевидний. Стрес може спричинити переїдання. Також під його впливом у людини виникає потяг до солодощів та високообробленої їжі, які називають “комфортною” їжею. З часом це призводить до того, що ми починаємо набирати вагу. Для зниження рівня стресу можна обрати будь-що, що вас заспокоює (крім вживання солодощів та алкоголю). Медитація, дихальні вправи, йога, рукоділля та прослуховування музики можуть допомогти вам у цьому.

Поділись


Новини партнерів