Вчені назвали пряність, яка може допомогти при безсонні

Порушення сну залишаються дуже поширеною проблемою у світі. Їхні довгострокові наслідки включають підвищений ризик ожиріння, хвороб серця та діабету, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Часто ключ до вирішення проблем зі здоров’ям є зміни в харчуванні, і порушення сну – не виняток. Дослідження, нещодавно опубліковане науковцями з Університету Мердока, що в Австралії, показало, що шафран належить до продуктів, які можуть покращити якість сну.

У дослідженні взяли участь добровольці, які не лікувалися від депресії, були фізично здоровими, не приймали ніяких медикаментів протягом 4 тижнів до початку експерименту (крім оральних контрацептивів) та мали проблеми зі сном.

Було встановлено, що вживання 14 мг шафрану двічі на день протягом 28 днів покращило якість сну учасників. При цьому найпомітніші зміни відбулися протягом перших семи днів експерименту.

Провідний науковий співробітник доктор Адріан Лопресті сказав: “Наші попередні дослідження показали, що шафран був ефективним доповненням до фармацевтичних антидепресантів у пацієнтів, які мали депресію легкої та середньої тяжкості. Оскільки багато учасників тоді повідомили про поліпшення сну, у цьому дослідженні ми зосередилися на здорових дорослих, які, не приймали ліків, але мали проблеми зі сном понад чотири тижні”.

Дослідження показало, що шафран не тільки покращує якість сну, а і не має побічних ефектів. Але науковці зауважили, що потрібні додаткові дослідження для підтвердження цих результатів.

Для того, щоб отримати максимальну користь, рекомендується додати дрібку шафрану у склянку теплого молока.

Поділись


Новини партнерів