Який напій допоможе вам покращити якість сну

Причин у безсоння може бути безліч. Приміром, у вас може бути складний етап у житті, або ж можуть бути певні психологічні фактори, які заважають вам розслабитись. В ідеалі варто усунути першопричину, яка заважає вам заснути, однак це не завжди можливо, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Хороша новина полягає в тому, що існують прості та швидкі способи налагодити режим сну. Наприклад, ви можете переглянути своє харчування. Доведено, що деякі продукти можуть заважати вам заснути, тоді як інші допомагають заснути швидше та спати міцніше. Одним з таких продуктів є молоко з куркумою, традиційний індійський напій, що набув широкої популярності у світі.

Дослідження 2016 року показало, що тепле молоко з куркумою може суттєво покращити якість сну. Саме по собі молоко містить триптофан, який бере участь в синтезі мелатоніну. Мелатонін – це основний гормон, що регулює цикл сну-неспання.

Куркума ж багата на сполуку, що зветься куркумін. Вона допомагає пом’якшити деякі наслідки безсоння і безпечно лікує симптоми легкої депресії та тривожності

Це дуже важливо, оскільки і тривожність, і депресія можуть бути пов’язані з порушеннями сну. Це підтверджують досліди на тваринах. Наприклад, дослідження на мишах показало, що відсутність сну протягом 72 годин призвела до втрати ваги, збільшення тривожності, змін у поведінці та збільшення окислювальної шкоди.

Однак, прийом 10-20 мг куркуміну протягом п’яти днів, сприяв уповільненню втрати ваги та зниженню рівня тривожності.

Крім того, можуть допомогти деякі види фруктів, які містять мелатонін. Це вишні та вишневий сік, банани, ананаси та апельсини. Встановлено, що вживання двох ківі перед сном може допомогти людям з безсонням збільшити тривалість сну на годину протягом місяця. В той же час, фрукти, що багаті на антиоксиданти, можуть зменшити окислювальний стрес, який є наслідком недосипання.

Читайте також: 5 порад, які допоможуть покращити ваш сон

Поділись


Новини партнерів