Фахівець розповів, кому варто вживати картопляний сік

Картопля отримала погану репутацію, бо нібито вона призводить до збільшення ваги. Однак, насправді картопля – це овоч, багатий на клітковину, калій і навіть білок. Картопля – продукт дуже універсальний. З неї можна приготувати як закуски, так і основні страви. Навіть картопляний сік може принести користь для здоров’я людини, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Фахівець зі здорового способу життя Люк Коутіньо розповів, чим може бути корисний для вас картопляний сік:

Картопляний сік може вирішити проблеми з кислотністю шлунка. Особливо корисний він для людей, що страждають на кислотний рефлюкс. Картопляний сік допомагає нейтралізувати кислоту, тому випивайте 50-100 мл картопляного соку, кожного разу, як відчуєте, що кислотність шлунка зростає. Також картопляний сік може бути корисним при лікуванні виразки, як каже Коутіньо.

Якщо у вас є темні кола під очима, то вживання картопляного соку, а також використання скибочок картоплі в якості патчів під очі, може допомогти. Можна скористатись шкірочкою картоплі.

Картопляний сік допомагає очиститись ниркам та печінці.

За допомогою картопляного соку можна позбутись набряклості та тьмяності шкіри. Особливо ефективним він буде, якщо вранці ви прокидаєтесь з набряклим обличчям через затримку вологи в організмі.

Картопля та її сік дуже багаті на вітаміни групи В, які допомагають перетворювати вуглеводи на енергію. Крім того, вони сприяють покращенню роботи мозку.

Також картопля багата на вітамін С та залізо. Як каже Коутіньо, склянка картопляного соку майже забезпечує вашу денну потребу у вітаміні С. Наявність вітаміну С у вашому раціоні може допомогти покращити засвоєння заліза, яке бере участь у кровотворенні. До того ж, вітамін С стимулює вироблення колагену, який зберігає шкіру пружною.

Цинк, кальцій та вітамін К – це поживні речовини, які теж можна знайти в картоплі. Вони необхідні для збереження здоров’я кісток. Крім того, вітамін К бере участь у згортанні крові.

Також сік з картоплі може допомогти людям з псоріазом, екземою та лупою.

Поділись


Новини партнерів