5 продуктів, які допоможуть зменшити запалення при артриті

Артрит – це стан, при якому запалення в суглобах викликає біль і скутість. Симптоми артриту можуть погіршуватись з віком. Якщо не тримати його під контролем, артрит зможе ускладнити пересування і впливати на можливість виконувати звичайні щоденні завдання. Іноді артрит може навіть стати причиною деформації суглобів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Людям, що страждають на артрит рекомендується підтримувати здорову масу тіла, щоб зменшити його прояви. Допомогти в цьому може здорове харчування. Також в раціоні варто збільшити частку продуктів, що мають протизапальні властивості.

Доктор Раві Чандра Келькар, консультант-ортопед з лікарні Columbia Asia Hospital, пояснює: “Артрит пов’язаний з запальними процесами в суглобах, які призводять до виникнення болю і пошкодження суглобів. Є багато способів полегшити симптоми артриту, в тому числі й вживання продуктів, що містять протизапальні речовини”.

Ось деякі продукти, що можуть полегшити симптоми артриту:

Зелені листові овочі. Листяна зелень, особливо шпинат, відома своїми протизапальними властивостями. Ці продукти містять багато антиоксидантів та інших поживних речовин. Шпинат можна додавати у салати, смузі та випічку. Також дуже корисний варений шпинат.

Оливкова олія. Цей різновид олії має багато переваг для здоров’я, в тому числі й для людей, хворих на артрит. Дослідження показали, що вживання оливкової олії протягом шести тижнів допомагає зменшити запалення. Її можна використовувати як для смаження, так і для заправки салатів.

Горіхи. Горіхи містять величезну кількість необхідних організму поживних речовин. Такі різновиди горіхів, як мигдаль та волоські горіхи, мають протизапальні властивості, тому рекомендується щодня з’їдати жменю одного з цих продуктів.

Апельсини. Як і будь-які цитрусові, апельсини багаті на вітамін С, який має антиоксидантні і протизапальні властивості. Апельсин – це один з найдоступніших цитрусових, тому рекомендується додати їх до свого раціону.

Ягоди. Ягоди – це одне з найкращих джерел антиоксидантів. Вони можуть допомогти зменшити запалення. Крім того, ягоди можуть задовольнити ваш потяг до солодкого. Які б ягоди ви не любили – чорницю, ожину, полуницю чи малину, ви одержите багато корисних речовин.

Поділись


Новини партнерів