Названо популярну закуску, яка допомагає знизити артеріальний тиск

Близько 1,5 мільярда людей у світі страждають на гіпертонію. Гіпертонія надзвичайно поширена, але людина може знизити ризик її виникнення, щодня вживаючи смачну та поживну закуску, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Мигдаль багатий на здорові жири, клітковину, білки, магній та вітамін Е.

Провідні експерти в галузі охорони здоров’я стверджують, що мигдаль може бути корисним в багатьох аспектах, включаючи зниження рівнів артеріального тиску, холестерину та цукру в крові. Також він пригнічує відчуття голоду, що допомагає у схудненні.

Фахівці вважають, що знижувати артеріальний тиск мигдалю допомагає магній. Підвищений кров’яний тиск є однією з основних причин інфарктів, інсультів та ниркової недостатності.

Дефіцит магнію пов’язують з підвищенням кров’яного тиску, тому медики часто радять збільшити споживання магнію тим, хто страждає на гіпертонію.

У дослідженні, проведеному Національною медичною бібліотекою США, вивчався вплив харчових добавок з магнієм на рівень артеріального тиску у дорослих, що страждають на гіпертонію та дефіцит магнію. У ньому взяли участь 82 людини, віком від 40 до 75 років. Їх випадковим чином поділили на групи і протягом чотирьох місяців щодня давали або магній, або плацебо. Дослідження показало, що в учасників з групи, яка приймала магній, тиск значно знизився в порівнянні з групою, яка приймала плацебо.

Інше дослідження проаналізувало вплив магнію на артеріальний тиск дорослих корейців із зайвою вагою. Це дослідження показало, що у людей із зайвою вагою магній тиск не знижує.

Однак, він ефективний для здорових людей з підвищеним артеріальним тиском.

Мигдаль також багатий на антиоксиданти та флавоноїди. Щоб отримати подвійну користь для здоров’я, додайте мигдаль до йогурту без цукру. Така закуска не лише знизить артеріальний тиск, а і допоможе контролювати рівень холестерину та кількість спожитих калорій.

Поділись


Новини партнерів