Як зрозуміти, що ваша дієта для схуднення вам не підходить

Коли ми робимо все, щоб схуднути, але зайві кілограми не зникають, це може розчарувати. Звісно постає питання – чому дієти не працюють? Багато дієт передбачають вживання конкретних продуктів у конкретних кількостях. Але саме вам ці продукти можуть не підходити, або ж визначена дієтою кількість може бути для вас завеликою, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Ось 9 ознак того, що ваша дієта може вам не підходити:

Ознака номер один, що ваша дієта для схуднення вам не підходить – ви не худнете. За даними Національного інституту охорони здоров’я США, безпечно втрачати до 1 кг на тиждень. Ви можете не помічати прогресу щодня, але з часом результат повинен бути помітним.

Схуднення – це не тільки зниження ваги, а і зменшення розмірів тіла. Якщо ви відчуваєте, що улюблені джинси стали тісними, ви розумієте, що набрали ваги. Той самий показник можна використовувати, щоб зрозуміти, чи схудли ви. Якщо одяг не став вільнішим, то прогресу немає.

Деякі дієти передбачають виключення з раціону цілих груп продуктів. Наприклад, кето дієта, яка стала за останні роки однією з найпопулярніших, передбачає обмеження вживання низькокалорійних продуктів і заміну їх на продукти з більшою калорійністю. Без суворого контролю на такій дієті можна вживати забагато калорій, що заважає схуднути.

Багато дієт передбачають, що в певні дні ви можете їсти все, що завгодно. Це допомагає зняти стрес, викликаний суворими харчовими обмеженнями, але якщо в цей день ви споживатимете в два, а то й три рази більше калорій, ніж потрібно, або будете увесь день їсти такі продукти, як гамбургери та картопля фрі, всі зусилля, яких ви доклали, щоб схуднути, зійдуть нанівець.

Іноді ви їсте правильну їжу, та все одно не худнете. Це може бути пов’язано з занадто великими порціями. Що більша порція, то більше калорій ви вживаєте. Споживаючи більше калорій, ніж ви спалюєте, схуднути неможливо.

Однак, якщо ви думаєте, що скорочення кількості калорій завжди призводить до схуднення, то ви помиляєтесь. Якщо ви отримуєте надто мало енергії, організм вирішить, що ви голодуєте і він намагатиметься зберегти жирові відкладення для надзвичайних випадків. Якщо ваша дієта передбачає споживання менш, ніж 1200 калорій на день, вона не тільки не принесе вам користі, а і може нашкодити.

Існує багато способів контролювати кількість спожитої їжі. Можна рахувати калорії, співвідношення груп продуктів чи кількість поживних речовин. Але будь-яка дієта, що передбачає підрахунок калорій, але не передбачає контролю за тим, з яких продуктів ви їх одержите, може призвести до того, що ви харчуватиметесь неправильно.

Багато дієт включають коктейлі, батончики та інші високооброблені продукти. Однак більшість із них містять величезну кількість калорій і зловживаючи ними, ви ніколи не схуднете.

Також часто люди, які сидять на дієтах, можуть скаржитись на проблеми з травленням. Часто це вважають нормою, але насправді так бути не повинно. Якщо ви маєте проблеми з травленням, то вам не підходять деякі продукти або дієта загалом.

Поділись


Новини партнерів