Дієтолог назвала вітамін, дефіцит якого заважає схуднути

Іноді схуднути ніяк не вдається, навіть якщо ви дотримуєтесь здорової дієти та регулярно займаєтесь спортом. Багатьох це спонукає перейти на більш жорстку дієту, але насправді причина може лежати геть в іншій площині, пише Жіночий світ посиланням на Health shots.

Дієтолог Авні Каул розповіла, чому деяким людям так важко скинути вагу.

“Однією з причин може бути те, що людина вживає здорову їжу, але надто великими порціями. Отже, щоб досягнути бажаного результату, ви повинні контролювати розмір порцій. Також багато людей залишає між прийомами їжі великі проміжки часу. Але найголовніше – у людини може бути дефіцит деяких вітамінів та мінералів, наприклад вітаміну D, який допомагає схуднути”, – пояснює вона.

“Ослабленість м’язів та кісток теж можуть бути результатом дефіциту вітаміну D”, – додала Каул.

Дослідження, опубліковане International Journal of Endicronology показало, що жінки, в організмі яких достатній рівень вітаміну D, худнуть швидше, ніж ті, хто має його дефіцит.

В іншому дослідженні, опублікованому в журналі Nutrition, було встановлено, що збільшення споживання вітаміну D призвело до зниження відсотка жиру в організмі учасників.

Каул каже, що вітамін D впливає на зберігання та відкладання жиру в організмі. Також він має вплив на секрецію гормонів (скажімо, тестостерону) та нейромедіаторів (таких, як серотонін).

Дефіцит вітаміну D виникає через нестачу його джерел у раціоні людини. Перебування під сонячним світлом протягом 15-20 хвилин на день може забезпечити організм цією поживною речовиною, але сонцезахисні креми, які захищають нас від шкідливого впливу УФ-випромінювання, а також засоби для макіяжу з УФ-фільтрами не дозволяють шкірі її виробити.

Для того, щоб схуднути, а також покращити засвоєння кальцію та зміцнити здоров’я кісток, потрібно збільшити споживання вітаміну D. Найкращий спосіб отримувати більше вітаміну D – це проводити щодня на сонці 15-20 хвилин. Якщо це з якихось причин неможливо, включіть в свій раціон більше продуктів, які можуть бути джерелами вітаміну D. Це гриби, яйця, молоко та риба. За необхідності можна приймати дієтичні добавки.

Але пам’ятайте – надлишок вітаміну D також шкідливий для здоров’я. Він може стати причиною накопичення кальцію в крові, нудоти, блювати, ускладнень для кісток та нирок. Тому перед тим, як почати приймати добавки, проконсультуйтесь зі своїм лікарем.

Поділись


Новини партнерів