Як бодян допомагає зміцнити імунітет

За останні місяці дуже гостро встало питання про покращення загального здоров’я та зміцнення імунітету. Допомогти в цьому можуть природні засоби, які продаються у звичайних магазинах, пише Жіночий світ з посилання на ETimes.

Одним з таких засобів, поряд з куркумою та імбиром, є бодян, який також називають зірковим анісом (не плутайте його з анісом).

Бодян містить велику кількість вітамінів А та С, які допомагають організму боротися з інфекціями. В багатьох сиропах проти кашлю, а також популярних засобах проти грипу, скажімо таміфлю, зірковий аніс є одним з основних інгредієнтів.

Головні діючі речовини, що містяться в бодяні – це тимол і терпінеол. Вони допомагають зняти озноб, зупинити кашель та очистити дихальні шляхи. Противірусні властивості бодяну ще вивчаються, але його ефективність у боротьбі з інфекціями верхніх дихальних шляхів не підлягає сумніву.

Одними із поширених симптомів грипу та інших вірусних інфекцій є нудота та здуття живота. Зірковий аніс допомагає покращити травлення та зменшити нудоту. Його також успішно застосовують для полегшення менструальних спазмів.

Крім того, бодян має протизапальні, протимікробні та антиоксидантні властивості. Регулярне його вживання допомагає організму боротися зі збудниками хвороб.

Щоб приготувати корисний для імунітету напій, закип’ятіть чашку води і додайте до неї 4-5 зірок бодяну і дайте суміші покипіти ще кілька хвилин. Потім дайте напою охолодитись при кімнатній температурі протягом 10-15 хвилин. Такий напій допоможе позбутись кашлю та інших симптомів застуди.

Поділись


Новини партнерів