4 продукти, які зміцнять ваші кістки

Кістки підтримують наш організм. Вони оточують найбільш вразливі органи та захищають їх від зовнішніх пошкоджень. Дуже важливо мати здорові та міцні кістки, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Для здоров’я кісток потрібно багато поживних речовин, але найважливішими є кальцій та вітамін D. Кальцій допомагає м’язам скорочуватись, покращує роботу яйцеклітин і зміцнює кістки та зуби. А вітамін D необхідний для його засвоєння. Крім них, кісткам необхідні вітамін С, вітамін К, калій та фосфор. Ось 4 продукти харчування, які можуть забезпечити вас цими речовинами:

Соя. Соя -це прекрасне джерело білка та кальцію, тому вона корисна для кісток. Дослідження, проведене дослідниками університету Міссурі в Колумбії, свідчить про те, що вживання продуктів на основі сої може допомогти зміцнити кістки жінкам в постменопаузі.

Зелені листові овочі. Капуста, броколі, шпинат, салатний лист містять кальцій, вітамін К, вітамін С, залізо та інші поживні речовини, які не тільки зміцнюють кістки, а і допомагають запобігти багатьом хронічним хворобам.

Гарбузове насіння. Насіння гарбуза – це чудове джерело магнію. Магній збільшує щільність кісток та зменшує ризик остеопорозу. Також це насіння містить здорові жири, які зменшують запалення.

Читайте також: Зміцнюємо кістки: 10 найкращих джерел кальцію серед продуктів

Сардини. Сардина – одна з найдоступніших видів риби. Вона є прекрасним джерелом кальцію, вітаміну D, вітаміну В12 та інших важливих мінералів, таких як фосфор і цинк.

Натомість, лікарі радять уникати дуже солоної їжі, солодких газованих напоїв та зловживання кофеїном.

Поділись


Новини партнерів