5 здорових закусок, які допоможуть зняти стрес

Пандемія COVID-19 спричинила не лише тяжкі наслідки для здоров’я багатьох людей, а і нанесла світу тяжкі економічні збитки та вплинула на психіку людей. Межа між робочим та особистим часом стала неймовірно тонкою, режими сну та харчування, яких люди роками дотримувались, відійшли у небуття. Натомість, люди почали зловживати кавою, алкоголем, високообробленими закусками, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Всі ці фактори сприяють набору ваги та погіршують наше самопочуття. Оскільки керівництва багатьох компаній розглядають варіант переходу на дистанційну роботу і після пандемії, важливо сформувати здорові харчові звички та посилити стійкість до стресу.

Ось 5 “комфортних” продуктів, які допоможуть зняти стрес, але не нашкодять вашому здоров’ю:

Овочі з хумусом. Хумус – це паста з нуту та кунжуту. Якщо ви відчуваєте стрес і потребу щось з’їсти, овочі з хумусом будуть одним з найздоровіших варіантів. Хумус можна зберігати в холодильнику кілька днів. Наріжте моркву, огірок або болгарський перець і насолоджуйтесь здоровою смачною стравою.

Фрукти. Багато людей, відчуваючи стрес, намагаються з’їсти що-небудь солоденьке.  Замість цукерок та солодких напоїв, краще візьміть свіжі фрукти. Вони не тільки задовольнять вашу потребу у солодощах, а і забезпечать цілим рядом корисних речовин.

Фруктові смузі. Якщо вам хочеться саме солодкого напою, вам стануть у нагоді свіжі соки та смузі. До останнього можна додати якісь компоненти, що принесуть вам додаткову користь, скажімо, насіння чіа. Банани, ківі, яблука та інші фрукти підійдуть для приготування смузі.

Горіхи та насіння. Навіть невелика кількість горіхів та насіння дуже швидко дозволить вам насититись. Вони забезпечують організм величезною кількістю вітамінів, мінералів, клітковини та корисних жирів. Ви можете приготувати для себе суміш з кількох горіхів, насіння та сухофруктів.

Темний шоколад. Шоколад – найпопулярніший продукт для зняття стресу, він одразу покращує настрій. Однак, зазвичай шоколад містить велику кількість цукру, що робить його вкрай нездоровим. Тому слід обирати темний шоколад з якнайбільшим вмістом какао. Він може принести й інші переваги для здоров’я, оскільки в ньому містяться антиоксиданти та цілий ряд мінералів.

Поділись


Новини партнерів