Фахівці розповіли, в який час доби шкідливо пити воду

Хоча ми часто отримуємо рекомендації щодо правильного часу вживання тих чи інших продуктів, конкретних вказівок щодо води немає. Зазвичай ми наливаємо собі склянку води щоразу, як відчуємо спрагу. Але насправді є час доби, коли пити воду небажано, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Кожен живий організм на Землі потребує води. Ми складаємось із води більш, ніж на 60%, вона присутня у кожній клітині, тканині та органі. Вода допомагає нам підтримувати сталу температуру тіла, змащує суглоби, допомагає клітинам рости та виводить токсини з організму.

Якщо не пити протягом дня достатньо води, ви можете відчути головний біль, слабкість та загальне погіршення самопочуття.

При цьому, фахівці кажуть, що потрібно уникати пиття води перед сном. Цьому існує цілком логічна причина.

Вживання води перед відходом до сну може порушити ваш цикл сну. Ви можете частіше прокидатись, щоб відвідати вбиральню. Зазвичай виділення сечі вночі зменшується, тому ми можемо спокійно спати протягом 5-7 годин. Але якщо перед сном ви вип’єте склянку-другу води, то необхідність у сечовипусканні у вас може з’явитись кілька разів за ніч.

Порушення сну можуть викликати перепади настрою, дратівливість, підвищення артеріального тиску, нестачу концентрації та переїдання протягом наступного дня. Дослідження також показало, що люди, старші за 45 років, які сплять менше 6 годин на добу, мають вищий ризик інсульту.

Найкраще пити воду одразу після вечері, особливо якщо ви їли важку та нездорову їжу. Вода допоможе вивести токсини з організму, прискорює процес травлення та допомагає запобігти запорам.

І хоча вживання достатньої кількості води дуже важливе для нашого здоров’я, намагайтесь не зловживати нею, оскільки це теж має наслідки. Медики рекомендують визначати денну норму споживання води за вагою – 30 мл на кожен кілограм ваги. Також уникайте вживання води прямо перед сном. Намагайтесь пити її не менш, ніж за 30 хв до сну.

Поділись


Новини партнерів