Яких заходів потрібно вжити, щоб відвідування перукарні чи салону краси було безпечним

У всьому світі потроху ослаблюють карантинні заходи, відчиняються кав’ярні, магазини та салони краси. Але дотримання правил гігієни все ще надзвичайно важливе, особливо там, де необхідний тактильний контакт, скажімо в перукарнях, манікюрних та масажних салонах, пише Жіночий світ

І хоча всі ми раді, що можемо привести до ладу зачіски, нігті та шкіру, при відвідуванні свого майстра потрібно дотримуватись певних правил, аби не наражати на небезпеку себе та інших.

Перш за все, необхідно зателефонувати перед відвідуванням салону та призначити час візиту. Якщо кожен прийде у свій час, це допоможе уникнути скупчення людей в одному приміщенні і дозволить дотримуватись соціальної дистанції між клієнтами.

Наступним кроком для того, щоб майстри та клієнти були в безпеці, повинно бути вимірювання температури в кожного відвідувача. Також салон повинен забезпечити клієнтів дезінфектором та бахілами. Якщо їх там немає, варто принести їх з собою.

Оскільки салони та перукарні передбачають тісний контакт із клієнтом, і майстри, і відвідувачі повинні бути в масках. Бажано також, щоб перукар мав рукавички та пластиковий щит для обличчя.

Стілець, стіл та обладнання повинні дезінфікуватись після кожного клієнта. Майстер повинен зняти рукавички та вдягнути свіжі перед тим, як до нього зайде наступний клієнт.

Якщо ви прийшли у призначений час, але ваш майстер все ще зайнятий з попереднім відвідувачем, чекати краще на вулиці чи в машині. Що менше часу ви проводитимете в приміщенні зі сторонніми людьми, то краще.

Поділись


Новини партнерів