6 способів швидко зняти стрес

Хоча карантин поступово ослаблюють і все більше людей повертається до роботи, знервованість та стрес через пандемію все ще не вщухають. Ризик інфікуватись, фінансові труднощі, необхідність поєднувати робочі обов’язки, хатню роботу та догляд за дітьми, все це призводить до того, що люди відчувають себе перевантаженими та втомленими, пише Жіночий світ

При хронічному стресі потрібні радикальні зміни розпорядку дня, щоб виділити час для повноцінного відпочинку та відновлення, однак якщо мова йде про один чи кілька важких днів, існують методи знизити рівень стресу дуже швидко.

Ось кілька способів, які дозволять вам почуватися краще протягом 15 хвилин:

По-перше, якщо ви відчуваєте перенапруження, вийдіть на двір чи хоча б на балкон. Трохи походіть біля будинку, побудьте під сонячним світлом, зробіть кілька глибоких вдихів. За кілька хвилин ви відчуєте, що напруга спадає, пульс вирівнюється, а думки освіжились.

Якщо є можливість, увімкніть розслаблюючу музику. Прослуховування музики, яка вам до вподоби, сприяє вивільненню дофаміну, нейромедіатора, який дозволяє відчувати задоволення. Також прослуховування музики активізують області мозку, які відповідають за рух, пам’ять, уважність та планування.

Якщо ваша робота пов’язана з довгим сидінням на одному місці, скажімо за комп’ютером, вам необхідні вправи на розтяжку. Бажано приділяти їм 3-5 хвилин через кожну годину роботи. По-перше, вони допомагають відволіктися і перемкнути думки. По-друге, це корисно для постави і допоможе знизити ризик захворювань, пов’язаних із сидячим способом життя.

Вибір перекусу теж може відігравати певну роль у зниженні рівня стресу. Надавайте перевагу здоровим закускам – фрукти та горіхи дадуть вам необхідну енергію та забезпечать відчуття ситості, але не викличуть різких перепадів рівня цукру в крові, що може викликати втому та посилити тривожність.

Якщо ви дотримуєтесь режиму самоізоляції і ваш стрес пов’язаний із самотністю, зв’яжіться з кимось. Спілкування з другом або членом родини допоможуть вам розслабитись і дасть можливість виговоритись.

Також можуть допомогти домашні справи. Витирання пилу, приготування домашнього пирога, позбавлення від мотлоху та організація зберігання одягу, косметики, книг чи будь-чого іншого – все це медитативні заняття, які допомагають зняти стрес, переключивши думки на щось інше. Важливо, що вони сприймаються мозком, як “корисні”, тому не викликають почуття провини, яке може з’явитись, якщо ви відволічетесь, скажімо, на перегляд серіалу.

Поділись


Новини партнерів