Як підготуватись до повернення на роботу після карантину

У всьому світі поступово знімаються карантинні обмеження і люди починають повертатись до роботи. Але адаптуватись до нових умов роботи буде не так легко – досі необхідно буде дотримуватись соціальної дистанції, носити маски на робочому місці та повсякчас дезінфікувати руки, пише Жіночий світ

Крім того, багато хто більше двох місяців працював з дому і тепер необхідність знову прокидатись рано і витрачати час на дорогу до офісу викличе незручності та може стати причиною стресу, який поглиблюватиметься, враховуючи, що загроза інфікуватись коронавірусом все ще не зникла. Щоб полегшити повернення до звичного режиму, варто підготуватись до нього заздалегідь.

В першу чергу, необхідно дотримуватись графіку сну. Фахівці радили дотримуватись його протягом всього карантину, та більшість все ж не встояла перед спокусою засидітись за переглядом серіалу до ночі та поспати подовше. Лягайте спати в один і той же час, і вставайте тоді ж, коли вам необхідно буде встати, щоб вчасно дістатись до роботи.

Варто також подбати, щоб всі домашні справи залагоджувались або до початку робочого часу, або після його закінчення. Під час карантину ми звикли, що можемо відволіктися від роботи і приготувати обід, помити посуд або прибрати. Але коли ми повернемось на робоче місце, такої можливості вже не буде. Тож потрібно звикнути виконати всю хатню роботу перед сном, або ж зранку, ще до того, як сядете за роботу.

У вихідні підготуйте їжу. Це сильно заощадить вам час протягом тижня. Вимийте і наріжте овочі, наріжте зелень, натріть і сховайте в герметичний контейнер сир, приготуйте гарнір, який зможете їсти 2-3 дні.

Зробіть запаси продуктів харчування. Ще одним плюсом дистанційної роботу була можливість в будь-який момент вискочити в магазин і докупити необхідні продукти. Але з поверненням на робоче місце така можливість зникне, тим більше, що в багатьох магазинах робочий день залишається скороченим. Тому порахуйте, скільки і яких продуктів вам потрібно до наступних вихідних і запасіться ними заздалегідь.

Забезпечте себе повним комплектом ЗІЗ. Маски, рукавички, атисептик для рук, антибактеріальні серветки, все це повинно бути у вас в наявності до того, як ви повернетесь на роботу. Це питання вашої безпеки та безпеки ваших колег.

Поділись


Новини партнерів