Вчені розповіли, скільки потрібно гуляти, щоб зняти стрес та підняти настрій

Ходьба надзвичайно корисна для здоров’я. Вона дозволяє нам контролювати свою вагу, знижує артеріальний тиск, зміцнює кістки та покращує стан серцево-судинної системи, пише Жіночий світ.

Ще одна перевага піших прогулянок полягає у тому, що вони можуть підняти нам настрій, коли ми занепали духом. Певно, ви й самі виходили прогулятися, коли почувались недобре. Але скільки часу потрібно витратити на прогулянку, щоб відчути результат?

Ходьба, безумовно, покращує наш настрій. Але найкраща новина полягає у тому, що для цього потрібно дійсно небагато часу. Згідно з дослідженням, проведеним в Державному університеті штату Айова, ходьба всього за 12 хвилин може позитивно вплинути на ваш настрій. Більше того, для цього вам не потрібні інші традиційні фактори, які змушують нас почуватись щасливішими, такі як сонце, соціальний контакт або оптимістична музика.

Для дослідження, опублікованого в журналі Emotion, науковці провели три експерименти над учасниками. Спершу порівнювали учасників, які ходили на піші прогулянки з тими, хто цього не робив. У другому експерименті учасникам було запропоновано здійснити прогулянку, а потім написати твір. Це мало оцінити рівень їх дискомфорту. У третьому експерименті учасників попросили потренуватися на біговій доріжці.

Врешті-решт було виявлено, що у людей, які виходили на вулицю, спостерігався нижчий рівень кортизолу порівняно з тими, хто займався ходьбою у приміщенні або взагалі не ходив.

Коли ви гуляєте на свіжому повітрі, ваш мозок заспокоюється та знижується рівень тривоги. Ходьба дає час для себе. Ви можете обдумати свої плани та події в своєму оточенні. Врешті-решт, прогулянка допоможе очистити розум та відчути себе розслабленим.

Тож коли наступного разу ви почуватиметесь пригніченими, вийдіть на свіже повітря хоча б на 12 хвилин. Це підніме вам настрій і ви почуватиметесь значно краще.

Поділись


Новини партнерів