Фахівці розповіли, коли кавуни можуть нашкодити вашому здоров’ю

Кавун – популярний літній фрукт, який містить багато вологи та при цьому є дуже ситним. Їсти кавуни часто рекомендують вагітним жінкам та людям із проблемною шкірою, для яких вони корисні завдяки високому вмісту калію. Також цей фрукт є справжнім порятунком для тих, хто хоче схуднути, але не може відмовитись від солоденького, пише Жіночий світ

Крім того, кавун дає величезний простір для експериментів. Наприклад, змішавши м’якоть кавуна, сік лимона та кілька гілочок м’яти, можна отримати прекрасний освіжаючий коктейль. Також з нього можна зробити домашній фруктовий лід. Для цього треба просто зробити пюре з м’якоті кавуна та заморозити його.

Однак, як це не дивно, цей улюблений для багатьох фрукт не завжди приносить користь здоров’ю. Так-так, цей наповнений вологою, багатий на вітаміни та мінерали соковитий фрукт може бути не просто некорисним, а навіть шкідливим.

Саме це трапляється, коли ви їсте кавун на ніч.

По-перше, кавун досить важко перетравлюється і може викликати серйозне подразнення кишечника. Вночі травлення та метаболізм працюють не так, як вдень. Пам’ятаєте прислів’я: “Сніданок з’їж сам, обідом поділись із другом, а вечерю віддай ворогу”? Воно з’явилось саме тому, що споживання важкої їжі на вечерю часто викликає проблеми зі шлунком

По-друге, солодкий смак кавунів обумовлений високим вмістом природних цукрів. І якщо ви хочете схуднути, то не варто аж надто захоплюватись кавунами, особливо в пізній час доби.

По-третє, як би це парадоксально не було, в кавунах надто багато води. Це може спричинити погіршення сну через необхідність часто відвідувати туалет. А в гіршому випадку це може призвести до затримки зайвої вологи в організмі, і, як наслідок, до набряків ніг та ослаблення нирок.

Тому намагайтесь не налягати на кавуни перед сном, а також переконайтесь, що ваша літня дієта включає і інші фрукти та овочі.

Поділись


Новини партнерів