6 страв та напоїв, які допоможуть вам заснути

Існує багато факторів, які можуть призвести до погіршення якості сну. Це може бути стрес, погане харчування та порушення сну. Якщо ви відчайдушно потребуєте нічного відпочинку, вам може допомогти зміна раціону, пише Жіночий світ з посиланням на Whatsnew2day.

Ось деякі продукти та напої, які слід вживати перед сном, і які можуть сприяти покращенню якості сну:

Горіхи багаті на корисні для серця жири, а також містять велику кількість поживних речовин, включаючи фосфор і марганець. Мигдаль і волоські горіхи, зокрема, можуть сприяти кращому сну. Вони обидва містять мелатонін, який бере участь в регулюванні циклу сну та неспання в організмі. Їх вживання також збільшує рівень серотоніну, який також покращує якість сну. Сприяє кращому сну і магній, на який багатий мигдаль.

Ромашковий чай – це досить популярний спосіб заспокоїти нерви та розслабитись. Вважається, що покращенню сну сприяє апігенін, який міститься в ромашці. Можна зустріти рекомендації додати до чаю з ромашки м’яту та імбир.

Ківі – це фрукт, який, при низькій калорійності, містить багато поживних речовин. Також в ньому містяться серотонін і антиоксиданти, які сприяють покращенню якості сну. Крім того, ківі покращує травлення, допомагаючи позбутися дискомфорту.

Багато людей з дитинства знають, що склянка теплого молока допоможе заснути. Це пов’язано з тим, що в молоці міститься триптофан, амінокислота, що сприяє виробленню серотоніну, а також мелатонін.

Такий поширений і універсальний продукт харчування, як білий рис також може допомогти покращити якість сну. Він багатий на вітаміни та мінерали, включаючи фолати, тіамін та марганець. Білий рис також має високий глікемічний індекс, що може сприяти кращій якості сну. За даними Американської асоціації сну, високий глікемічний індекс “призведе до природного підвищення рівнів цукру та інсуліну в крові, що, в свою чергу, допомагає триптофану швидше працювати в мозку”.

Ті, хто полюбляє ласувати курятиною та індичкою, будуть раді дізнатись, що страви з птиці, завдяки вмісту триптофану, а також великої кількості білка.

Загалом, у всіх бувають безсонні ночі, але якщо у вас регулярні проблеми із засинанням і це впливає на ваше життя, зверніться до лікаря. Не пробуйте приймати будь-які ліки без консультації з фахівцем, це може створити загрозу для вашого здоров’я.

Поділись


Новини партнерів