Чому для міцного імунітету потрібно пити ехінацею?

Іноді рослини володіють такими лікарськими властивостями, яких не мають багато препаратів. Взяти, наприклад, ехінацею. Квіти, стебла, коріння і листя цієї рослини містять в собі величезну кількість корисних речовин: від різних органічних кислот і масел, до вітамінів і антиоксидантів. Ехінацея здатна і зміцнити імунітет, і уповільнити процеси старіння, і забезпечити профілактику серцево-судинних захворювань. Найпопулярніший спосіб прийому ехінацеї – трав’яний чай. Нижче розповідаємо про 5 причин, за якими ехінацея повинна виявитися в вашому чайнику якомога швидше.

Зміцнює імунітет

Ехінацея володіє найпотужнішими противірусними, протизапальними і імуномоделюючими властивостями. Рослина багата органічними кислотами, інулін, алкалоїди, ефірними оліями, дубильними речовинами, цинком, залізом, марганцем. Всі ці численні речовини стимулюють вироблення імуноглобулінів ( “будівельних матеріалів” нашого імунітету), захищають організм від вірусів і запалень.

Омолоджує шкіру

Багатий антиоксидантний склад ехінацеї робить її незамінною в догляді за шкірою. Активні речовини захищають клітини від ушкодження вільними радикалами, роблять шкіру більш пружною, а також здатні запобігати пошкодження клітин шкіри ультрафіолетовими променями. Крім того, екстракт рослини прискорює регенерацію клітин шкіри при різних пошкодженнях або при акне.

Захищає серцево-судинну систему

У питаннях здоров’я серця головні герої знову антиоксиданти. Вони допомагають тримати рівень холестерину в нормі, очищають судини і підвищують їх еластичність, перешкоджаючи кальцифікації. На роботу серцевого м’яза ехінацея теж надає позитивний ефект, зміцнюючи його і стимулюючи правильну роботу.

Очищає організм

Ехінацея багата фенолокарбоновими і фенольними кислотами, які виконують антисептичну функцію і виводять всі токсини з організму. Активні речовини в складі рослини очищають кров, покращують роботу лімфатичної системи, печінки і нирок. Коли всі органи функціонують справно, ніякі шкідливі речовини в організмі надовго не затримаються.

Зміцнює нервову систему

Від роботи нервової системи, зокрема мозку, залежить дуже багато чого. Калій, кальцій і магній, які містяться в ехінацеї в великих кількостях, грають найважливішу роль в передачі нервових сигналів і нормальної роботи мозку. При дефіциті цих елементів можуть виникати м’язові спазми, погіршуватися пам’ять, концентрація і з’являтися втома.

Поділись


Новини партнерів