Як уникнути безсоння під час самоізоляції

До 24 квітня Україна сидить на карантині. Така різка зміна способу життя по-різному впливає на людей. Хтось намагається впоратись із переїданням, хтось – примусити себе більше рухатись, а у когось повністю збився графік сну, пише Жіночий світ.

Щоб забезпечити собі 7-8 годин сну та вийти з карантину з мінімальним стресом, постарайтесь дотримуватись таких правил:

Дотримуйтесь звичного графіку. Так, монотонність та однаковість днів може набриднути, але це дійсно допомагає краще заснути. Навіть якщо ви зараз у відпустці і ніяких глобальних справ удома немає, дотримуйтесь розпорядку. Визначте, коли ви маєте лягати спати, прокидатись, снідати, прибирати, переглядати телевізор, читати, займатись спортом і т.д.

Прокидайтеся раніше. Навіть коли вам нікуди поспішати, спати до обіду – не найкраща ідея. Якщо ви рано прокидатиметесь, то, швидше за все, раніше захочете спати. Можливо ви звикли вставати дуже пізно, тоді спробуйте щодня вставати на пів години чи на 15 хвилин раніше, це буде психологічно легше, ніж одразу змусити себе вставати на 2-3 години раніше.

Харчуйтеся правильно. Уникайте кофеїну після 5-6 вечора та вечеряйте легкими стравами. Не засиджуйтеся допізна, щоб голод не змусив вас робити нічні перекуси.

Займайтесь спортом. Фізичні навантаження стомлять вас і дозволять спати краще.

Медитуйте. Медитація дозволяє зняти стрес, викликаний ізоляцією, та заспокоїти нерви.

Поділись


Новини партнерів