5 напоїв, які допоможуть зміцнити імунітет

Поки COVID-19 впевнено крокує планетою, уряди більшості країн закликають своїх громадян самоізолюватися, а медики – дотримуватись правил особистої гігієни, відмовитись від шкідливих звичок та дотримуватись здорової дієти. Правильне харчування відіграє надзвичайно важливу роль у зміцненні нашої імунної системи, пише Жіночий світ.

Існує цілий ряд корисних продуктів, які можуть забезпечити наш організм необхідними для зміцнення імунітету вітамінами та мінералами. А доповнити свої корисні та здорові страви ви можете одним із цих напоїв:

Яблучний, морквяний і апельсиновий соки надзвичайно багаті на вітаміни А і С. У них також велика кількість калію. Тому одна порція будь-якого з цих соків на день принесе користь вашій імунній системі та організму в цілому.

Апельсиново-грейпфрутовий сік також багатий вітамінами А і С. Вітамін С – потужний антиоксидант, який захищає наш організм від шкідливих речовин. Нестача вітаміну С може завадити нашому організму боротися з інфекціями, а також перешкоджає роботі нашої імунної системи.

Томатний сік окрім таких потрібних нашому імунітету вітамінів, містить також залізо та фолієву кислоту, яка впливає на вироблення лейкоцитів та еритроцитів, а також допомагає знизити рівень холестерину в крові.

Сік кавуна допомагає підтримувати водний баланс організму. Він багатий на вітаміни А та С, а також на магній та цинк. Щоб приготувати сік кавуна, можна нарізати його на шматочки і перемолоти в блендері. Такий напір рекомендується вживати двічі на день.

Суміш із соків буряка та моркви з імбирем та куркумою може бути специфічною на смак, однак вона справді корисна для імунітету. Такий коктейль буде збагачений вітамінами, кальцієм та залізом, а імбир та куркума мають потужні протизапальні властивості.

Поділись


Новини партнерів