Як зміцнити імунітет через зміну раціону та способу життя

Наш імунітет захищає нас від вірусів та бактерій. Зараз як ніколи важливо, щоб він був у повній бойовій готовності. Ми можемо зміцнити свій імунітет, якщо внесемо певні зміни у свою дієту та спосіб життя, пише Жіночий світ.

Як же ми можемо зміцнити імунітет за допомогою харчування? Перш за все, слід отримувати достатню кількість вітамінів і мінералів. Особливо важливими є вітаміни  А, С, Е, В6, D та такі мінерали, як цинк, залізо та селен. Їх можна отримати з моркви, солодкої картоплі, болгарського перцю, полуниці, мигдалю, авокадо, лосося, устриць, тунця, нежирної курячої грудки та яловичини.

Також дуже важливо споживати багато білка. За версією Harvard Health Publishing, ви повинні отримувати мінімум 0,8 грама білка на кілограм маси тіла. Це необхідно для нормального функціонування Т-клітин, які, власне, і забезпечують нам захист від вірусів та бактерій, розносячи по організму антитіла. Багатими на білок є молочні та морепродукти, м’ясо, яйця та боби.

Для міцного імунітету необхідно підтримувати баланс мікробіоми кишечника. Цьому сприяють пребіотики, які можна знайти в бананах, спаржі, часнику та цибулі. Вони збільшують популяцію “хороших” бактерій і перешкоджають запаленням.

Для забезпечення максимального різноманіття поживних речовин у вашій тарілці, лікарі рекомендують прагнути, щоб їжа була різнокольоровою. Мова, звісно, не про цукерки зі штучними барвниками, а про фрукти та овочі. Що більше кольорів, то більше користі.

Що ж стосується способу життя, то допомогти імунітету боротися з хворобами просто – потрібно достатньо спати, кинути палити та вживати алкоголь (хоча б на час епідемії). Все це створює додаткове навантаження на імунну систему та руйнує антитіла у крові. Також експерти радять займатися фізичними вправами, які покращують імунну регуляцію та затримують старіння,  і не забувати про необхідність миття рук після повернення з вулиці, відвідування туалету, перед приготуванням чи вживанням їжі.

Поділись


Новини партнерів