Все, що потрібно знати про броколі

Броколі – надзвичайно корисний овоч, багатий вітамінами, мінералами, клітковиною, а також містить велику кількість заліза, калію, кальцію, селену та магнію, пише Жіночий світ.

Завдяки такій кількості корисних речовин, броколі має багато корисних властивостей.

Наприклад, доведено, що вживання броколі допомагає запобігти виникненню раку молочної залози та матки. Високий вміст розчинної клітковини допомагає знизити рівень холестерину. Броколі може зміцнити наші судини та знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Дослідження показали, що у людей, які регулярно вживають броколі, рідше розвивається ішемічна хвороба серця. Завдяки вмісту жирних кислот омега-3, броколі також допомагає зняти запаленя, а велика кількість вітаміну А дозволяє покращити зір та запобігти катаракті. Вітамін К та кальцій допомагає уникнути розвитку остеопорозу.

Крім усього перерахованого, броколі сприяє виведенню токсинів з організму, покращує загальний стан кишечника, зменшує запалення та запобігає раку товстої кишки, а також вона надзвичайно корисна для печінки.

Поділись


Новини партнерів