Названо три вітаміни, які найкраще зміцнюють імунітет

Правильне харчування все ще залишається найкращим способом вберегтися від хвороб. Вживання в їжу поживних продуктів, багатих деякими вітамінами може допомогти вашій імунній системі, пише Жіночий світ з посиланням на Сleveland clinic.

Дієтолог Джулія Зумпано розповіла, які вітаміни найважливіші для імунітету та де їх знайти.

Вітамін С – один із найважливіших вітамінів для нашої імунної системи. Брак вітаміну С робить нас вразливими перед хворобами. Його можна знайти в цитрусових, полуниці, шпинаті, капусті, болгарському перці та броколі. Щоденне надходження до організму вітаміну С важливе, оскільки він не виробляється нашим організмом та не затримується ним. Є гарна новина – вітамін С міститься в такій кількості продуктів, що споживати його у вигляді добавок не потрібно практично нікому (якщо, звісно, це не призначення лікаря).

Вітамін В6 – життєво важливий для підтримки біохімічних реакцій в імунній системі. До продуктів, збагачених вітаміном В6, належать курятина, лосось, тунець, зелені овочі та нут.

Вітамін Е – потужний антиоксидант, що допомагає нашому організму боротися з інфекціями. У великих кількостях міститься в горіхах, насінні та шпинаті.

Просте правило може допомогти вам обрати фрукти та овочі до вашого столу – що барвистіше, то краще. “Намагайтесь їсти різноманітні продукти, нехай фрукти та овочі у вас в тарілці будуть усіх кольорів веселки”,- каже доктор Зумпано. “Ваші страви стануть значно апетитніші на вигляд і ви будете впевнені, що отримаєте всі необхідні вітаміни та поживні речовини”.

Експерти наголошують, що краще отримувати вітаміни саме з їжі, а не з синтетичних дієтичних добавок. Перш, ніж прийняти рішення пити дієтичні добавки, варто проконсультуватись із лікарем.

Доктор Зумпано також зауважила, що для нормальної роботи імунної системи потрібне зволоження, щоб лімфа вироблялась у достатній кількості. Серед продуктів, що містять багато вологи, кавун, селера та огіріки.

Поділись


Новини партнерів