5 способів зберегти очі здоровими до старості

Зір залишається гострим, тільки коли ви пропонуєте очам різноманітність, не перевантажуйте їх і забезпечуєте необхідними поживними речовинами.

Уникайте факторів ризику

Куріння, високий кров’яний тиск і діабет впливають на здоров’я очей. Це в першу чергу пошкоджує дрібні судини, які проходять через очі і постачають сітківку.

Проводьте багато часу на свіжому повітрі

Проводячи час на відкритому повітрі, дозволяючи вашому погляду відійти вдалину, тренує очні м’язи.

«Більше денного світла може запобігти короткозорість», – каже офтальмолог Френк Шеффель. Намагайтеся годинами не дивитися на екрани в режимі великого плану. У довгостроковій перспективі це напружує м’язи, висушує рогівку ».

Одягайте сонцезахисні окуляри

Для очей корисне денне світло, але не яскраве сонце. В результаті зорові клітини можуть бути втрачені за короткий час, а лінза і сітківка пошкоджені. Сонцезахисні окуляри зі 100-відсотковим захистом від ультрафіолету можуть запобігти довгострокове пошкодження.

Вживайте багато вітамінів

Очі отримують користь від багатої на вітаміни дієти: вітамін А з моркви або гарбуза особливо корисний. Фітохімічний лютеїн із зелених листових овочів, надає антиоксидантний вплив на сітківці. Це зміцнює макулу, точку гострого зору.

Тренуйте очі або хоча б розслабтеся

Релаксація для очей особливо важлива в повсякденному житті. У цьому вам допоможуть поради із тренувальних програм для очей, ось деякі з них: закрийте очі і покладіть на них долоні, зачекайте дві хвилини. Відпочинок в темряві подібний міні-сну для ваших очей, де ви можете розслабитися від стресу ваших очей.
Інші вправи включають: переміщення очей кілька разів за закритими повіками у всіх напрямках.

Поділись


Новини партнерів