Печена цибуля замість ліків: ось із чим вона може впоратися

Ви, безсумнівно, чули про корисні властивості ріпчастої цибулі.

Але зазвичай говорять про користь саме сирого овочу, через що багато хто помилково вважає, що його користь зменшується в процесі теплової обробки.

Однак це зовсім не так. При запіканні цибулі випаровуються тільки ефірні олії, а цілющі властивості тільки посилюються.

Крім того, у запеченої цибулі є велика перевага перед сирою: вона має солодкий смак і абсолютно не залишає неприємного запаху. Тому її без побоювань можна їсти тим, хто йде на зустріч або побачення.

Ось загальні правила:

  • Запікайте цибулю прямо в шкірці при температурі 100-150 °C протягом 15-30 хвилин.
  • З’їдайте половину середньої цибулини вранці натщесерце і ще половину – за 2-3 години до сну.
  • Можна також використовувати цибулю як гарнір до риби або м’яса.

У чому користь печеної цибулі?

  • Найбільшу користь цибуля принесе людям, що страждають на цукровий діабет. Цибуля знижує й нормалізує рівень глюкози. У її складі є сірка, яка активізує роботу підшлункової залози і вироблення інсуліну.
  • До складу цибулі також входить залізо, яке необхідне для підтримки налагодженої роботи всіх систем і органів тіла.
  • Цибуля застосовується при пневмонії і бронхіті як безпечний засіб як для дорослих, так і для дітей.
  • Печена цибуля підвищує згортання крові .
  • Після інфаркту або інсульту лікарі рекомендують їсти запечену цибулю щодня. Вона допомагає судинам очиститися, позбавляє від атеросклеротичних бляшок.
  • Цибуля допомагає нормалізувати кров’яний тиск, а також легше перенести мігрень.
  • Печену цибулю можна не тільки їсти, але застосовувати в якості мазі. Прикладайте кашку з неї до виразок і ран які не проходять, щоб прискорити процес загоєння.
  • Компреси з такої цибулі мають гарну антибактеріальну дію. Їх можна застосовувати для лікування геморою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів