Дієтологи розповіли, як зберегти фігуру в зрілому віці

Зрілий вік приносить з собою гормональні зміни, які можуть додати людині зайві кілограми. Дієтологи розповіли, як зберегти фігуру після 40-50 років.

Лікарі кажуть, що збої в гормональному балансі і втрата м’язової маси в зрілому віці є ключовими факторами ожиріння. Існує кілька причин, чому людям важко худнути в зрілому і старшому віці. Хоча людина могла бути спортивною і підтягнутою в молодості, з плином часу її метаболізм сповільнюється і стає менш ефективним. Тому швидкі ранкові пробіжки не допомагають спалити калорії 50-річному чоловікові, який вирішив щільно поснідати.

Британські дослідники кажуть, що від проблеми, все-таки, можна позбутися. Для цього потрібно не лише стежити за калорійністю дієти, але і переглянути програму фізичних тренувань і способу життя.

Для сильної статі в досягненні стрункого тіла допоможе підвищення рівня тестостерону. Ця речовина бере участь у формуванні м’язів, прискоренні метаболізму та пригніченні процесів, які викликають цукровий діабет. При надлишку жиру в організмі, гормон втрачає свої функції.

А ось для жінок слід нормалізувати баланс між прогестероном та естрогеном. З-за підвищеного рівня останнього, в тілі можуть накопичуватися жирові відкладення. Це особливо проявляється напередодні менопаузи. Рекомендується звернути увагу не тільки на аеробні тренування, але і силові вправи. Крім того, не буде зайвим підвищити вміст білка в щоденному раціоні

Джерело

Поділись


Новини партнерів