В яких ситуаціях треба випити склянку води?

Про важливість підтримування водного балансу в організмі відомо всім, проте, є ситуації, коли випити склянку води особливо необхідно.

Зокрема з пиття види варто починати кожен день – випиваючи склянку відразу після пробудження. Така звичка прискорює метаболізм, сприяє виведенню токсинів з організму. До речі, пити воду в цьому випадку краще не холодну, а теплу або кімнатної температури.

Також медики рекомендують випивати склянку води перед їжею – подібний прийом захищає від переїдання. Воду корисно пити за 30 хвилин до їжі.

Крім того, краще випити води в тому випадку, коли раптом розігрався апетит і хочеться чогось неодмінно дуже насиченого, калорійного і шкідливого. Фахівці відзначають, що дуже часто для поповнення запасів вологи організм “вимагає” саме їжі.

Крім цього, слід пити воду до і після тренування, а також важкої роботи і занять, що вимагають великого фізичного напруження. При інтенсивної фізичної активності з організму виводиться багато вологи – її обов’язково потрібно заповнити.

“Головне, не випивати залпом відразу велику кількість води, це може спровокувати спазми шлунку”, – попередили медики.

Також важливо багато пити під час хвороб. Збільшення кількості рідини активізує виведення небажаних компонентів, утворених при “зіткненні” в організмі збудників хвороби і імунних клітин.

Якщо з’явилося відчуття втоми і зниження тонусу, також варто випити води, це забезпечить приплив кисню до мозку і таким чином підбадьорить.

Поділись


Новини партнерів