Ця крупа ефективно захищає від розвитку ожиріння

Перевіривши зв’язок між вживанням рису і ризиком виникнення ожиріння, вчені прийшли до висновку, що його вживання може захищати від надлишку жиру в тілі

Регулярне, але при цьому помірне вживання рису здатне запобігти розвитку у людини ожиріння, – про це свідчать дані дослідження, проведеного фахівцями з Коледжу гуманітарних наук в Кіото (Японія). Про їхню роботу повідомляє портал EurekAlert.

«У країнах, де жителі їдять в середньому по 150 г рису в день, рівень ожиріння значно нижче», – цитує ресурс авторів проекту.

Перш ніж зробити цей висновок, вчені проаналізували раціони харчування, властиві жителям 136 країн з населенням понад 1 млн осіб. Інформація про раціон харчування була представлена ​​Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН. Дані про особливості харчування були співвіднесені з показниками поширеності ожиріння, витрат на охорону здоров’я і ВВП на душу населення.

Вчені констатували, що включення рису в регулярний раціон харчування допомогло б затримати стрімке поширення ожиріння серед населення планети. Дослідники підрахували: якби кожен дорослий чоловік почав вживати по 50 грамів рису в день, масштаби ожиріння у всьому світі скоротилися б на 1%.

Керівник дослідження, професор Томоко Імаі, зазначила, що вживання рису захищає від переїдання – цьому сприяють присутні в рисі клітковина і поживні речовини. У той же час вона висловилася про те, що занадто велика кількість рису в раціоні робить людей більш схильними до діабету і метаболічного синдрому – цей продукт призводить до невеликого підвищення рівня глюкози в крові після прийому.

Джерело

Поділись


Новини партнерів