Прання при 30 градусах небезпечне для здоров’я людини

Спеціаліст назвав необхідну температуру води для знищення вірусів.

Професор Ентоні Хілтон розповів, що недостатня температура води при пранні одягу, може стати небезпечною для здоров’я людини, адже в цьому випадку не всі віруси будуть знешкоджені.

Експерт зауважив, що багато людей намагаються використовувати прохолодну воду (близько 30 градусів), щоб від одягу виходив приємний запах. Цим вони ставлять під загрозу власний організм, недостатньо захищений від шкідливих бактерій.

Експерт наполягає, що необхідно прати в воді, температура якої не менше 60 градусів і при цьому використовувати миючий засіб. Після цього важливо користуватися праскою.

Хілтон зізнався, що більшість мікробів процвітають при нормальній температурі людського тіла в 36-37 градусів, так і при пранні в недостатньо гарячій воді більшість мікробів грипу та кишкової палички залишаються на білизні.

Виробники пральних машин закликають використовувати режим «до 30 градусів», щоб продовжити функціональність пристрою і наносити поменше шкоди екології. При цьому вони особливо наполягають на економії коштів. Професор пояснює, що фінансова вигода в цьому незначна, а загроза залишається помітною.

Джерело

Поділись


Новини партнерів