8 натуральних засобів для міцного сну

У 21 столітті безсоння стало звичною проблемою для багатьох людей. Однією з причин того, чому людям не вдається мати міцного сну, являються стреси і напруга, що виникають впродовж дня. Тому зовсім не дивно, чому снодійні мають такий високий попит в аптеках.

Кожній людині хотілося б мати міцний сон без залежності від подібних препаратів. Що ж робити? Ключ до вирішення проблеми безсоння варто шукати в натуральних засобах, подарованих нам природою. Саме про це і піде мова в нашій сьогоднішній статті. Ти дізнаєшся, які саме натуральні засоби краще всього здатні впоратися з безсонням.

Натуральні снодійні для боротьби з безсонням
Насамперед необхідно розуміти, що зовсім не йдеться про чарівні, магічні засоби, здатні в одну мить прогнати геть безсоння. Натуральні снодійні розслабляють і заспокоюють наш організм, допомагаючи нам заснути.

Саме тому рекомендується використовувати їх ввечері, коли ти повертаєшся додому (ніхто з нас не хоче заснути на роботі або в компанії друзів). На відміну від звичайних заспокійливих і снодійних, натуральні засоби практично не мають протипоказань. Їх можна приймати без рецепту.

1. Ромашка

Мабуть, саме ромашка є одним з найбільш відомих і широко використовуваних у всьому світі натуральних снодійних. Властивості цієї рослини в істину дивовижні.

Тобі потрібно буде тільки приготувати ромашковий чай і пити його щоночі перед тим, як йти спати. Інша альтернатива полягає в тому, щоб замочувати квітки ромашки і щодня приймати отриману рідину.

Інгредієнти

100 р. сухих квіток ромашки (1/2 склянки)
1 пляшка сухого білого вина (750 мл)

Приготування

Візьми велику скляну місткість і насип в неї квітки ромашки.
Заповни місткість білим вином і щільно закрій її кришкою.
Прибери її на зберігання в темне місце на 15 днів.
Коли вказаний час пройде, проціди засіб і знову закрій місткості кришкою.
Щоночі перед сном приймай по 2 стол. ложки засобу з ромашки.

2. Пасифлора
Пасифлора відрізняється м’якою дією на організм людини. Проте, ця рослина допомагає нам розслабитися і легше заснути.

Рекомендується приймати пасифлору в ті моменти, коли ти нервуєш або занадто втомлюєшся на роботі. Щоб пасифлора принесла користь твоєму організму, рекомендується готувати з неї чай. Готовий чай треба приймати кожен вечір перед тим, як йти спати.

Інгредієнти

1 чайна ложка пасифлори
1 склянка води (250 мл)

Приготування

Поклади необхідну кількість пасифлори в каструлю, додай води і готуй відвар 5 хвилин.
Після цього зніми каструлю з вогню і дай напою настоятися ще 5 хвилин.
Проціди готовий відвар перед вживанням. Краще всього пити його гарячим.
За бажання можеш підсолодити напій, додавши в нього трохи бджолиного меду або стевії.

3. Хміль

У разі легкого або епізодичного безсоння (наприклад, перед такими важливими подіями, як іспити, відпустка або весілля) рекомендується використовувати засіб, приготований з квіток хмелю.

Ця цілюща рослина має ряд корисних властивостей. Використовувати квітки хмелю можна по-різному. Наприклад, наповнити ними мішечок з тканини і прибрати його під подушку. З іншого боку, можна приготувати з них відвар. Зараз ти дізнаєшся, як це зробити.

Інгредієнти

1 столова ложка квіток хмелю (3 р.)
1 склянка води (250 мл)

Приготування

Налий в каструлю вказану кількість води і додай квітки хмелю.
Доведи воду до кипіння, після чого продовжуй готувати відвар ще 10 хвилин.
Як тільки вказаний час пройде, зніми каструлю з вогню, дай напою настоятися 5 хвилин і проціди його.
Пити такий відвар треба гарячим. Можеш додати трохи меду, щоб він був якнайсолодше.

4. П’янкий перець, або кава-кава

Ще одно натуральне снодійне, що дозволяє мати міцний сон. Воно є легким заспокійливим засобом. Багато людей зупиняють свій вибір на цій рослині через те, що воно допомагає їм мати глибокий сон, під час якого організм повністю відновлюється.

Також необхідно відмітити, що кава-кава здатна усувати м’язову напругу. Цей засіб чудово підходить тим з нас, кому довелося пережити важкий день.

Інгредієнти

1 столова ложка кава-кава
1 склянка води (250 мл)

Приготування

Доведи до кипіння воду.
Поклади необхідну кількість кава-кава в чашку і залий рослину окропом.
Почекай 5 хвилин, щоб чай настоявся. Проціди його.
Приймати цей чай треба відразу ж після приготування.

5. Лаванда

Приємний аромат лаванди заспокоює нервову систему і знімає нервову напругу. Можна придбати ефірну олію лаванди і використати його для масажу скронь.

З іншого боку, для боротьби з безсонням можна приготувати ванну з додаванням квіток лаванди. Існує і третій варіант – повісити пучок лаванди в спальні біля ліжка. Можеш покласти його під подушку або на тумбочку.

6. Каліфорнійський мак
Можливо, це натуральне снодійне не так вже відоме, але і воно досить ефективно при лікуванні безсоння. Каліфорнійський мак здатний розслабити наше тіло і усунути м’язову напругу. Якщо у тебе відсутня можливість придбати цей засіб, можеш купити його есенцію або ефірну олію.

Для досягнення міцного сну можна додати декілька крапель олії каліфорнійського маку на подушку або прийняти з ним розслабляючу ванну. Можеш нанести невелику кількість цієї олії на пальці і виконати легкий масаж тіла.

7. Мелісса

Мелісса також є ефективним народним засобом боротьби з безсонням. Вона відрізняється пряним цитрусовим ароматом, завдяки чому мелісу часто висаджують в садах.

Ця рослина заспокоює наші нерви і допомагає боротися з порушеннями сну. У гомеопатичних магазинах ти зможеш знайти різні продукти з мелісою: як і сама рослина, так і його олії, екстракти, а також пігулки.

8. Валеріана
Безумовно, було б несправедливо закінчити розмову про рослини, що допомагають нам заснути, і не згадати таке прекрасне натуральне заспокійливе, як валеріана. Особливо рекомендується прийом валеріани тим людям, які упродовж довгого часу приймали снодійні препарати. Щоб швидко заснути, треба випити склянку чаю з валеріани перед тим, як лягти до ліжка.

Інгредієнти

1 столова ложка валеріани (4 г)
1 склянка води (250 мл)

Приготування

Наповни окропом склянку.
Додай вказану кількість валеріани і дай напою настоятися 5 хвилин.
Перед вживанням проціди і підсолоди готовий чай. Рекомендується приймати його гарячим.

Джерело

Поділись


Новини партнерів