Лікар назвала 10 продуктів, які допомагають економити на ліках

Той, хто хоче запобігти хворобам або швидко виліковуватися від них, повинен мати ці продукти вдома, стверджує лікар, ведуча програм про здоров’я з Німеччини Франциска Рубін.

Лікар Франциска Рубін назвала ряд продуктів, які допомагають, за її словами, економити на ліках. Їх перелік разом з доводами фахівця опублікував журнал Focus.

Овес. Містить мало калорій, знижує рівень холестерину, цукру в крові, відрізняється високою концентрацією клітковини, завдяки чому запобігає розвитку раку кишечника. Лікар з Німеччини назвала властивість цього продукту, яка може бути дуже цінною в умовах пандемії коронавірусу: овес заспокоює надмірну активність імунної системи, яка провокує явище «цитокинового шторму», що ускладнює «ковідну» хворобу.

Мед. Рубін радить використовувати склад з тертого хрону, змішаного з медом, – це «так само ефективно на початку бронхіту, як і прийом ліків». Медові аплікації допомагають при болю в суглобах через подагру, остеоартрит.

Імбир. Щоденне пиття імбирної води стабілізує рівень цукру в крові. Також імбир сприяє активному кровообігу, розріджує кров, знижує рівень холестерину, тим самим захищаючи людину від серцевих нападів, інсультів.

Картопля. На думку лікаря, раз в тиждень корисно влаштовувати розвантажувальний день з вживанням картоплі в мундирі і нежирного сиру – «це дає організму важливі білки і мінерали, які він може легко засвоїти». Картопляний сік допомагає економити на ліках від печії.

Капуста. Більшість видів капусти допомагають при запорах, прискорюючи проходження мас по кишечнику. Гірчичні масла цього овоча діють як протизапальні засоби, захищають від раку. Особливу користь капуста приносить очам: її каротиноїди є хорошою профілактикою дегенерації жовтої плями, а при існуючій патології покращують ефект лікування.

Куркума. Спеціаліст виділяє сильний протизапальний ефект спеції, завдяки якому куркума може вважатися одним з найсильніших борців з пухлинами. Франциска Рубін зазначає, що її потрібно вживати, поєднуючи з чорним перцем і жиром, в теплому вигляді – так краще засвоюється.

Олії. Регулярно слід вживати чайну ложку будь-якої рослинної нерафінованої олії, це захищає судини, перешкоджає запаленням.

Лимони. Продукт дуже багатий антиоксидантами, має антибактеріальну дію. Лікар переконана, що «лимон повинен бути частиною щоденного прийому їжі».

Сіль. Якщо щодня зрошувати ніс теплою солоною водою, можна забути про хвороби, що атакують нас в холодну пору року, говорить доктор Рубін.

Часник. Вживання від одного до чотирьох грамів часнику в день є чудовою профілактикою атеросклерозу і може допомогти заощадити на ліках від підвищеного тиску, констатує експерт з Німеччини.

Поділись


Новини партнерів