Ледачі голубці готуються швидше звичайних, а смак практично не відрізняється від класичних. Їх можна приготувати на сковороді, в казані або в каструлі. Але, спосіб в духовці простіший, як і рецепт в цілому. А ще, запечені голубці в духовці більше зберігають поживних властивостей, виходять корисними і дієтичними.
Складові:
- капуста – 350 г,
- фарш – 250 г,
- рис – 60 г,
- яйце – 1 штука,
- часник – 2-3 зубчики,
- морква – 0,5 штуки,
- ріпчаста цибуля – 0,5 штуки,
- сметана – 2 столові ложки,
- томатний сік – 250 мл,
- лавровий лист – 2 штуки,
- пажитник – 1 чайна ложка,
- карі – 1,5 чайні ложки,
- сухий кріп – 1 чайна ложка,
- рослинна масло – 2 столові ложки,
- сіль, перець, зелень для подачі.
Для цієї страви краще вибрати молоду білокачанну капусту з соковитим листям. Фарш може бути будь-яким на ваш смак. Найкраще для ледачих голубців підходить яловичина або індичка. Для заливки можна взяти томатний сік або домашній кетчуп з помідорів, сметанний соус або овочевий бульйон з добавками. Кількість і склад спецій і ароматних трав можна змінювати.
ЗАПЕЧЕНІ ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ РЕЦЕПТ
М’ясний фарш викласти в глибоку миску для перемішування.
Моркву очистити і натерти на тертці, цибулю нарізати дрібно. Додати овочі до фаршу.
Капусту подрібнити за допомогою шинкування, 1/3 частину відкласти. Іншу частину викласти в миску.
Рис відварити до напівготовності, охолодити додати до фаршу.
Всипати сіль, перець, сухі спеції і пропущений через прес часник. Додати сире яйце і перемішати масу.
У керамічну форму влити рослинну олію, розкласти капусту, лавровий лист і спеції.
Читайте також: Голубці в духовці. Закарпатський рецепт – Це смачніше, ніж просто голубці!
З фаршу сформувати котлети круглої форми, викласти на капусту. Помістити форму в гарячу духовку 210 градусів на 10 хвилин для того, щоб вироби зберегли форму після заливки.
Томатний сік перемішати зі сметаною. Влити заливку в форму і знову відправити в духовку. Готувати ще 30-40 хвилин.
Гарячі голубці вийняти з печі, посипати свіжою зеленню і відразу ж подавати до столу.
Страва апетитно виглядає і підійде для сімейного обіду, ситної вечері, а також для зустрічі дорогих гостей.
Читайте також: Краще голубців! Кабачки з Фаршем в духовці без клопоту
Як бачите рецепт дуже навіть простий. Запечені ледачі голубці з капустою і фаршем залиті томатною підливою – це самостійна страва і окремого гарніру до нього не буде потрібно.
Смачного!