
Морепродукти – завжди бажаний гість на будь-якому святковому столі. Жоден гість не відмовиться від легкої закуски з філе сьомги, тому ми підготували добірку святкових страв з червоної риби. Родзинкою добірки виступають помідори черрі з креветками у вершковому сирі. Відчуйте і ви себе справжнім буржуєм!
Помідори черрі з креветками
Складові:
- помідори черрі – 12 шт.
- відварні креветки – 12 шт.
- сир (м’який) – 120 г
- сіль за смаком)
приготування:
- Зрізати верхівки томатів, щоб було можливо вилучити м’якоть. Вийняти м’якоть.
- Трохи посолити томати зсередини.
- Викласти зрізом вниз на паперову серветку для стікання зайвого соку.
- Відварити креветки, почистити, прибрати голови.
- Наповнити порожнину томатів вершковим сиром.
- Злегка засунути в сир по 1 креветці на 1 помідор. Засовувати потрібно, щоб не поліз верхом сир, а креветка була зафіксована.
Подавши такі помідори, з яких стирчать хвостики креветок, ви зможете приємно здивувати будь-якого гостя. Закуска має неповторне поєднання смаків, тому нерідко подається і в ресторанах.
Картопляні оладки з сьомгою
Складові:
- картопля – 0,5 кг
- цибуля ріпчаста (червона) – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- борошно – 100 г
- сметана – 1 стакан
- копчене філе сьомги – 200 г
- сіль, перець (за смаком)
- рослинна олія – для смаження
приготування:
- Очистити картоплю від шкірки. Натерти. Кілька разів віджати.
- Почистити цибулю, сильно подрібнити, змішати з картопляною масою.
- Несильно збити яйце. Всипати на нього борошно, додати до картопляної маси.
- Додати сіль, спеції, і добре перемішати.
- Підігріти масло на сковорідці. Викласти коржі столовою ложкою.
- Обсмажувати з обох боків до утворення золотистої скоринки.
- Викласти оладки на паперові серветки, щоб з них стекла олія.
- Намазати верхню сторону оладок сметаною.
- Нарізати кільцями червону цибулю, викласти на сметану.
- Поверх цибулі викласти філе сьомги.
Подавати блюдо на стіл можна як в охолодженому, так і в розігрітому вигляді.
Варені перепелині яйця з сьомгою
Складові:
- яйця (перепелині) – 10 шт.
- сир – 2 ст.л.
- малосолене філе сьомги – 50 г
- сіль, зелень, спеції (за смаком)
приготування:
- Зварити яйця. Остудити в ємності з холодною водою, почистити. Розрізати навпіл, залишивши нижню частину трохи більше. Вийняти жовтки.
- Порізати рибу на дрібні кубики.
- Подрібнити зелень (краще всього підходить кріп).
- Ретельно перемішати сир, сьомгу, зелень і жовтки. Додати сіль, перемішати.
- Нафарширувати яйця, наповнивши начинкою кожну половинку.
- За допомогою дерев’яних або пластмасових шпаг скріпити половинки в колишню форму.
Для подачі краще викласти яйця на підстилку з листя салату.
Іноді можна побалувати себе коханого чудовими гарячими або холодними закусками. Морепродукти також мають ряд корисних властивостей, тому ми ще більше рекомендуємо спробувати наші рецепти. Корисно і смачно для кожного гурмана. Смачного!