Вчені назвали чотири дієвих способи боротьби з безсонням

У боротьбі з безсонням допоможуть відмова від роботи перед сном, кофеїну та алкоголю. Такі поради наводять фахівці для міцного, здорового сну.

«Навіть якщо ви чуєте будильник на вашому мобільному телефоні, по можливості краще замініть його звичайним механічним будильником. За пару годин до сну відкладіть смартфон, заведіть старий добрий механічний будильник і почніть готуватися до нічного відпочинку», — розповідають сомнологи.

Уточнюється, що такий крок допоможе зменшити вплив синього світла від смартфона та вплине на вироблення мелатоніну.

Вчені також закликають не працювати у ліжку. Лежачий спосіб життя може негативно вплинути на якість сну та продуктивність.

«Для роботи краще знайдіть відповідне місце, яке допоможе зосередитися на важливих справах», — зазначають фахівці.

Потрібно розслабитися перед тим, як заснути. Фізична напруга часто змушує прокидатися посеред ночі. Щоб зняти її, можна прийняти гарячу ванну, помедитувати, помасажувати стопи та скроні або випити трав’яного чаю.

Автор закликає відмовитися від кофеїну та алкоголю вечорами.

“Немає нічого поганого в тому, щоб випити чашку кави вранці але, якщо ви часто вживаєте напої з кофеїном протягом дня, це може викликати безсоння”, – зазначили фахівці.

Те саме відбувається з алкоголем. Незважаючи на те, що він може полегшити засипання, алкогольні напої дуже негативно позначаються на якості сну. Наслідки, зазвичай, відчуваються вранці.

Поділись


Новини партнерів