Лікар розповіла скільки потрібно їсти білка, щоб бути здоровим

Про що ви думаєте, коли говорите про споживання білка? Більшість людей схильні думати про людей, які намагаються наростити масу м’язів і збільшити свої біцепси до неймовірної ширини. Однак справа не тільки в тому, що люди намагаються накачати свої грудні м’язи, білок є ключем не лише до сьогоднішнього дня, а й до завтрашнього.

«Деяким людям потрібно більше білка у своєму раціоні, наприклад, вагітним жінкам, тим, хто відновлюється після хвороби чи травми, а також спортсменам, які займаються різними видами спорту, заснованими на витривалості чи силі. У середньому на добу необхідно 56 г для чоловіків та 45 г для жінок (для малорухливих людей) для запобігання дефіциту», – каже лікар-дієтолог Василина Пономарьова.

Білки складаються з амінокислот. Організм може засвоювати лише близько 25 г білка за один раз. Білок, що залишився, відкладається у вигляді жиру, а надлишок амінокислот виводиться з організму. Це означає, що найкращий спосіб наблизитися до ідеального споживання білка – їсти його з кожним прийомом їжі.

Хоча білок часто пов’язаний із збільшенням м’язової маси, він також пов’язаний із втратою ваги.

“Включення білка в кожен прийом їжі може сприяти насиченню, особливо у поєднанні з продуктами з високим вмістом клітковини та продуктами з високим вмістом води, такими як овочі”.

Поділись


Новини партнерів