Медики назвали продукт, який покращує здоров’я кишечника

Вчені назвали продукт, який врятує від хвороб серця 

Мигдаль є одним із найпопулярніших горіхів у світі. Він дуже поживний і багатий на здорові жири, антиоксиданти, вітаміни і мінерали. Мигдаль є дуже смачним перекусом, і виявляється, що горіхи — чи то цілісні, чи то мелені — корисні для покращення здоров’я, коли йдеться про склад кишкових мікробів, згідно з дослідниками з Королівського коледжу Лондона.

Коли справа доходить до покращення здоров’я кишечника, дієтологи часто пропонують пробіотичні продукти, такі як йогурт та кімчі. Тим не менш, до цього списку можна додати ще один продукт – мигдаль.

Дослідники з Королівського коледжу Лондона досліджували вплив цільного та меленого мигдалю на склад мікробів кишечника та виявили, що щоденне вживання жмені горіхів значно збільшує вироблення бутирату, жирної кислоти з коротким ланцюгом, що сприяє здоров’ю кишечника.

“Частина того, як кишкова мікробіота впливає на здоров’я людини, полягає у виробництві коротколанцюгових жирних кислот, таких як бутират”, – сказав провідний автор дослідження професор Кевін Вілан. «Ці молекули діють як джерело палива для клітин товстої кишки, вони регулюють всмоктування інших поживних речовин у кишечнику та допомагають збалансувати імунну систему. впливають на здоров’я людини».

Для дослідження група набрала 87 здорових дорослих, які вже їли менше за рекомендовану кількість харчових волокон і перекушували типовими нездоровими закусками. Протягом чотирьох тижнів третина групи змінила свої перекушування на 56 грамів цільного мигдалю на день, друга третина – на 56 грамів меленого мигдалю на день, а остання третина – на кекси з відповідною калорійністю як контроль.

Відповідно, дослідники виявили, що вміст бутирату був значно вищим у тих, хто їв мигдаль, порівняно з тими, хто їв кекси.

«Випробування показали, що вживання цільного і меленого мигдалю в їжу покращило дієту людей, забезпечивши більш високе споживання мононасичених жирних кислот, клітковини, калію та інших важливих поживних речовин у порівнянні з контрольною групою», — додали автори.

Джерело

Поділись


Новини партнерів