Дієтолог назвала необхідні зміни у раціоні людей після 40 років

За словами дієтолога Ірини Мансурової, людям, які досягли віку 40-річчя, необхідно якісно та кількісно змінювати своє щоденне меню, щоб уникнути набору ваги та багатьох проблем зі здоров’ям.

Дієтолог Мансурова зазначила, що харчові звички мають значний вплив на стан організму:

«Культура харчового споживання має особливо сильний вплив на клітини та тканини людського тіла. У порівнянні з нею навіть генетика другорядна».

Фахівець уточнила, що швидкість метаболізму, властивого організму, знижується з віком, і ця обставина впливає на появу зайвих жировідкладень, надмірної ваги. Якщо у віці після 40 років людина їсть як десять років тому, при цьому веде малорухливий спосіб життя, вона з великою ймовірністю додасть у вазі.

Після рубежу в 40 років у чоловіків знижується вироблення тестостерону, у жінок може початися менопауза. На цьому фоні обмінні процеси ще більше уповільнюються», – попередила дієтолог.

Ірина Мансурова порекомендувала людям цього віку зменшувати калорійність повсякденного раціону. Чоловікам краще не вживати понад 1800 ккал протягом дня, жінкам – понад 1300 ккал.

Крім того, наголосила дієтолог, важливо вживати достатньо води.

Ще одна порада фахівця: до раціону потрібно обов’язково вводити продукти, що стимулюють ріст корисної кишкової мікрофлори. Лікар пояснила, що бактеріальний склад зазнає «вікової» зміни – у ньому знижується концентрація корисних мікроорганізмів (біфідобактерії, лактобацили, анаероби). У зв’язку з цим слабшає здатність організму чинити опір інфекціям.

«Через такі зміни варто додати про- та пребіотики, а також продукти ферментації, наприклад, квашену капусту», – порекомендувала лікар.

Поділись


Новини партнерів