Вчені назвали напій, який продовжує життя

Науковці Національного інституту охорони здоров’я Сполучених Штатів з’ясували, що чорний чай продовжує життя.

У дослідженні взяли участь майже 500 тисяч людей віком 40-69 років. Вчені спостерігали за їхнім здоров’ям упродовж 11 років. Було встановлено, що у тих людей, хто п’є дві і більше чашок чаю на день, ризик смерті від будь-якої причини був на 9-13 відсотків меншим, ніж у тих, хто зовсім не вживає цей напій.

Також більш часте вживання чаю пов’язане з низьким ризиком смерті від серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби та інсульту.

Фахівці зазначили, що взаємозв’язок спостерігався незалежно від кращої температури чаю, додавання молока чи цукру та генетичних варіацій, які впливають на швидкість, з якою люди засвоюють кофеїн.

Частіше вживання чаю пов’язане з нижчим ризиком смертності серед тих, хто випивав дві або більше чашок на день, незалежно від генетичної мінливості метаболізму кофеїну. Ці дані свідчать про те, що чай навіть за більш високого рівня споживання може бути частиною здорового харчування, — повідомили вчені.

За їхніми словами, кофеїн, яким багате чайне листя, допомагає «підбадьорити» мозок і тонізує нервову систему. Поліфеноли, що містяться в чаї, теж сприятливо впливають на обмін речовин, допомагають зміцнити імунітет.

Поділись


Новини партнерів