Вчені назвали напій, що ефективно знижує рівень цукру в крові

Вчені вперше встановили, що зелений чай суттєво знижує рівень цукру в крові за рахунок покращення «цілісності кишечника».

Існує багато доказів того, що збільшення вживання зеленого чаю пов’язане з покращенням рівня холестерину, глюкози та тригліцеридів, але жодні дослідження до цього не пов’язували його користь для кишечника з цими факторами для здоров’я, – розповів старший автор дослідження та професор кафедри людського харчування в Університеті штату Огайо Річард Бруно.

У дослідженні, опублікованому в журналі Current Developments in Nutrition, 40 учасників – 21 дорослий з метаболічним синдромом і 19 здорових дорослих – протягом 28 днів вживали жувальні цукерки, що містять екстракт зеленого чаю, який багатий на протизапальні сполуки, які називаються катехінами. Добова доза складала п’ять чашок зеленого чаю. У перехресному дослідженні всі учасники провели ще 28 днів, приймаючи плацебо, із місячною перервою у прийомі будь-яких добавок між експериментами.

Результати показали, що рівень глюкози в крові натще у всіх учасників був значно нижчим після прийому екстракту зеленого чаю порівняно з рівнем після прийому плацебо.

Також у всіх учасників було виявлено зменшення запалення кишківника через зелений чай. Ще дослідники виявили, що при вживанні цього напою проникність тонкого кишківника учасників значно знизилася, а це зменшує ризик запалення, повідомляється на порталі Express.

Поділись


Новини партнерів