Дієтолог пояснила, коли кава призводить до діабету

Дієтолог Христина Плотнікова пояснила, що неправильне вживання кави може сприяти розвитку діабету та проблем із ШКТ.

В інтерв’ю дієтолога і нутриціолога прозвучала думка про те, що певна звичка, пов’язана з прийомом кави, може стати пусковим механізмом для розвитку діабету. Зокрема, до діабету може призвести манера пити каву на порожній шлунок.

«Ранок багатьох людей починається з філіжанки кави, але не раджу пити її натще. Така традиція спричиняє масу негативних наслідків. Якщо ви робите це регулярно, то час бити на сполох», – розповіла лікар.

Дієтолог Плотнікова пояснила, що вчені з Великобританії провели спостереження, що показали здатність кави, випитої натщесерце, суттєво збільшувати вміст цукру в крові.

“Після кави на порожній шлунок рівень цукру в крові підвищується майже вдвічі”.

Експерт зауважила, що при регулярному прийомі кави натще порушується баланс гормонів кортизолу та серотоніну. Гормональні порушення, своєю чергою, нерідко стають пусковим механізмом у розвитку багатьох захворювань. Крім того, це негативно позначається на настрої, тонусі, природних механізмах сну та неспання.

Окрім цього, кава в порожньому шлунку, стимулює вироблення одночасно дуже великої дози шлункового соку. Це загрожує появою багатьох неприємних симптомів з боку захворювань шлунково-кишкового тракту або загостренням вже наявних захворювань травної системи.

Поділись


Новини партнерів