Вчені з приватного Університету Тафтса (США) і школи харчування Фрідмана довели, що компоненти, що містяться в томатному порошку і свіжих помідорах, захищають печінку від токсинів і алкоголю. Матеріали дослідження опубліковані в тематичному виданні.
Вчені провели експеримент з лабораторними гризунами, доведеними до стану людського хронічного алкоголізму. Протягом місяця піддослідні отримували ін’єкції речовини з помідорів, томатний порошок і пасту, лікопін.
Читайте також: 7 звичок, які старять вас
Провівши аналіз, дослідники з’ясували, що поживних речовин, що містяться в одному овочі, вистачить для придушення негативного впливу спиртного на внутрішні органи. У 90% гризунів, які вживали алкоголь, під захистом виявилася не тільки печінка, але і мозок.