Названі перевірені способи, які допомагають боротися з жиром на животі

Нутриціолог розповіла, що допоможе прибрати жир на животі після 40 років

Вісцеральний жир, що накопичується в ділянці живота, надзвичайно небезпечний для організму, тому медики рекомендують приділяти серйозну увагу боротьбі з ним. Існують перевірені способи боротьби із жиром на животі.

Спалити жир на животі допоможуть силові тренування. Кардіо краще залишити для інших цілей – зазначають фахівці. Силові вправи, які повинні включати випади, тяги, присідання та поштовхи, допоможуть не лише у боротьбі з вісцеральним жиром, а й у оптимізації метаболізму та нарощуванні м’язової маси.

Помічено, що якщо людина спить менше 7 годин на добу, то жир на животі накопичується швидше, плюс від нього важче позбавлятися. Відповідно потрібно забезпечити здоровий сон необхідної (8-9 годин) тривалості, якщо ви налаштовані на серйозну боротьбу з жиром.

До речі, лягати спати потрібно не надто пізно, оскільки в протилежному випадку організм виробляє гормони стресу, що сприяють утворенню вісцерального жиру. Рівень стресу має бути під контролем, щоб організм не синтезував надто багато кортизолу. Крім того, експерти рекомендують відмовитися від спиртних та солодких напоїв, які є “рідкими калоріями”.

Поділись


Новини партнерів