Лікар назвав ідеальні низьковуглеводні продукти для спалювання жиру на животі

Надмірна кількість вісцерального жиру в організмі може призвести до цілого ряду проблем, включаючи діабет 2 типу, хвороби серця та деякі види раку. Є кілька факторів, які можуть вплинути на кількість вісцерального жиру, включаючи генетику, дієту та спосіб життя. Експерт з харчування, нутриціолог-дієтолог Ігор Строков розповів про те, як позбутися зайвих сантиметрів на животі.

«Два найефективніші способи позбутися цього типу жиру – це дієта та фізичні вправи», – сказав Ігор Строков.

За його словами, «ідеальні» продукти для вживання включають овочі з низьким вмістом вуглеводів та корисні жири.

Скорочення споживання рафінованих вуглеводів, таких як прості цукри та оброблені харчові продукти, є одним з основних способів знизити рівень вісцерального жиру в організмі.

Дотримання кетогенної дієти з високим вмістом корисних жирів, з адекватним споживанням білка і дуже низьким споживанням вуглеводів, є чудовим способом зменшити вісцеральний жир або запобігти його подальшому накопиченню. Сири, авокадо, морепродукти, нежирне м’ясо та птиця, а також овочі з низьким вмістом вуглеводів, такі як капуста та броколі, є ідеальними продуктами для вживання».

Скорочення споживання цукру також має важливе значення. Якщо ви серйозно ставитеся до зниження рівня вісцерального жиру, важливо звернути
увагу на кількість цукру у вашому раціоні.

Крім очевидних джерел цукру, шукайте приховані цукри в сильно оброблених продуктах і виключіть їх зі свого раціону. Готуйте зі свіжих продуктів, якщо це можливо, радить експерт.

«Дієта з високим вмістом цукру може спричинити накопичення фруктози в організмі, яка може перетворюватися на жир печінкою, потенційно збільшуючи накопичення вісцерального жиру. Щоб дійсно контролювати кількість споживаного цукру, важливо дивитися на етикетки, особливо коли йдеться про закуски або продукти, які позиціонуються як «без додавання цукру» або «знежирені».

Часто ці продукти містять тонни прихованого цукру. Ви також повинні прагнути з’їдати близько дев’яти порцій фруктів та овочів на день, і переконайтеся, що принаймні шість із них є овочами.

Поділись


Новини партнерів